Реклама / Ads
8| 6588 |26.05.2020 НОВИНИ

Борис Бонев и Фандъкова станаха едно в ”полза на целия град и хората в него”

.
Борис Бонев и Йорданка Фандъкова
”Ние сме политически опоненти с г-жа Фандъкова, но човек трябва да има смелост и достойнство, за да застане с политическия си опонент и да работят тогава, когато работата е в полза на целия град и хората в него."
 

Това заяви председателят на гражданската организация "Спаси София" Борис Бонев при представянето на проекта за трансформация на ключови булеварди и улици в столицата, съобщи Нюз.бг. По думите му проектът е всеобхватен и се решава проблемът на една цяла зона и на всички участници в движението. Трябва всеки да има възможността да се придвижва както му е удобно. Това е проект, който е в унисон със съвременните и най-модерни начини за разпределение на публичното пространство, особено в контекста на коронавируса, изтъкна Бонев.

Според него София има редкия шанс да не изостава, а да бъде заедно с първенците в Европа по отношение на осъществяването на подобен тип проекти. Той представи кратка схема на велосипедното движение в столицата и заяви, че с изграждането на велосипедни алеи на бул. "Патриарх Евтимий" е връзката да се направи мрежа. Ако няма мрежа, няма да има и велосипедисти. Когато се изгради всички - велосипедистите ще дойдат, по думите на Бонев.

 

Той беше категоричен, че от Центъра за градска мобилност веднага са обещали, че веднага след като буслентите бъдат обособени по бул. "Патриарх Евтимий", ще бъдат променени разписания на тролейбусите. Няма да има проблем за автомобилното движение, увери Борис Бонев.

 

Основното е, че показваме с проекта, че и в София може да има булеварди и проекти на столицата, които могат да бъдат ползвани от всички. Бонев представи и интерпретация на герба на София, с който всички участници на движението и на пътното платно могат да съжителстват заедно, както и София да бъде град за всички.

 

"Вървим по един много добър навременен и много добър път затова София да се превърне в град за хората", подчерта той. Очаква се да бъдат изградени и първите в столицата виенски тип спирки. По този начин велоалеята, която ще бъде в обхвата на спирките на градския транспорт, ще бъде повдигната, с което трябва да стане ясно на велосипедистите, че не са с предимство и трябва да позволят на слизащите и качващите се в градския транспорт да преминат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5395 |26.05.2020 Оставка в правителството на Борис Джонсън . 17| 21197 |26.05.2020 Илиян Василев: Гешев бори престъпността, Пеевски е Дарител, а Борисов Спасител . 28| 7562 |24.05.2020 Борисов за писмото от ФК ”Левски”: Ще го накъсам и ще го хвърля в коша . 16| 7350 |23.05.2020 Ръководството на ФК ”Левски” чака отговор от премиера Борисов за акциите на клуба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads