Реклама / Ads
3| 3812 |03.01.2020 НОВИНИ

Борис Бонев: Грешка е да се мисли, че само в ромските махали има отопление с твърдо гориво

.
Борис Бонев
Грешка е да се мисли, че само в ромските махали има отопление с твърдо гориво - и в ”Лозенец”, и в кварталите от витошката яка - също се използва твърдо гориво. Това коментира общинският съветник в СОС Борис Бонев по БНР.
 

Общинският съветник обясни тезата на "Спаси София" за въвеждането на "зелен билет" в дните с високо замърсяване на въздуха в столицата:

"Целта на тази мярка е да бъде превантивна. Когато знаеш, че ще има високо замърсяване, обявяваш, че ще пуснеш "зелен билет", за да може преди да се стигне до замърсяването, хората да слязат от автомобилите си и да влязат в градския транспорт". Той даде пример с Париж, където в дните със силно замърсяване има повече превозни средства на градския транспорт и ползването им е безплатно. 

 

Трябва да бъдат намалени критериите за въвеждане на мерки за справяне със замърсяването на въздуха в София чрез безплатен "зелен билет" за градския транспорт, категорично заяви Бонев. Според него повечето хора са принудени да използват личните си автомобили, защото нямат алтернатива - нямат удобен и бърз градски транспорт.

 

По думите му информацията, че с подмяната на градските автобуси се цели екологичен ефект - е фалшива. "Никой в Столичната община не е направил изчисления каква част от замърсяването в София се генерира от градския транспорт. За да може после, когато се подменят всички автобуси, да се каже - вече софийският въздух е по-чист. Защото 700-те автобуса в София са пренебрежим фактор в замърсяването на града, където всеки ден се регистрират 500 нови автомобила, а през зимата има 50 000 кюмбета, а замърсяващият ефект на едно кюмбе е колкото 16 автомобила".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3931 |02.01.2020 Борисов се срещна с кмета на Ботевград и посети Софийската духовна семинария /видеа/ . 31| 5580 |31.12.2019 Борисов се хвали с клипове от бургаско, там го посрещат с гайди и сурвачки . 13| 5044 |30.12.2019 Язовир ”Студена” стигна мъртвия си обем, Борисов свика спешно съвещание в МС . 18| 5704 |28.12.2019 Борисов: От 52-ра година не е пипано нищо в Перник. Оказа се, че в пещерите има вода

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads