Реклама / Ads
6| 4860 |05.06.2010 НОВИНИ

Борис Велчев доволен, че Цветанов е полицай

.
Цветан Цветанов
Главният прокурор работил много лесно с вътрешния министър Цветан Цветанов, защото той бил полицай. Това каза в предаването „Сеизмограф" по БиТиВи главният прокурор Борис Велчев.
 
"Работил съм с трима вътрешни министри, но с Цветанов е най-лесно, защото е полицай", бе лаконичен прокурор номер 1.
Той каза още, че е нормално да има критики от една институция към друга, защото това е характерно за демократичните държави.

Главният прокурор също би приел и съдия да критикува МВР.. Когато се работи с престъпници, това няма как да става по правила, приети например от Министерство на културата, смята Велчев.

Главният прокурор успокои, че съдиите в специализирания съд ще бъдат приемани по общия ред и след конкурс, провеждан от ВСС. Велчев опроверга, че делата ще бъдат разпределяни от шефа на съда, като заяви, че и там те ще се разпределят, както и в момента - на случаен принцип. Най-важната особеност по думите му в този съд, е че ще има много по-малко дела, което ще намали натовареността на съдиите и че там ще работят специалисти по борба с организираната престъпност.

"Има нещо, което не се случи тези няколко дни в разгара на скандала с имотите в Приморско на роднини на магистрати. Никой не спомена думата „оставка” и това е странно за мен", каза Велчев по повод скандалите с магистрати в Приморско.

Когато гледаме хотелите по Черноморското крайбрежие, „си казваме, че съдията, който ги е построил, вече не може да бъде схващан само като съдия, той дава повод една подобна оценка несправедливо да се съотнесе към цялата съдебна власт, където има не само хотелиери”, смята главният обвинител.

Като грешка беше определена исканата от бившия министър на правосъдието Антон Станков проверка кои са правораздаващите с апетитна собственост в Беломорието главният прокурор заяви: „Той тука сбърка. Когато говориш подобни неща, трябва непременно да кажеш името. Това говорене не е полезно.”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5361 |05.06.2010 Борисов: Президентът не обяви политически проект . 15| 4902 |04.06.2010 Борисов: БСП ми завижда за срещите с ЦРУ . 4| 7399 |04.06.2010 Танов гони хора, близки до Цветанов . 9| 4919 |03.06.2010 Борисов: България има ясна евроатлантическа политика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads