Реклама / Ads
2| 5596 |02.05.2013 НОВИНИ

Борислав Гуцанов: Във Варна има много ясни възможности за нови работни места

.
Първи пасажерски кораб за сезона на пристанище Варна Източник: Булфото
„Във Варна има много ясни възможности бързо да бъдат разкрити работни места, да се рестартира икономиката. С проекта за новото пристанище в града могат да влязат в обръщение веднага 160 млн. евро.
 

Това са средства за работни места, данъци, средства в обръщение в магазините. И не мога да си обясня, как може правителството на Борисов да спре този проект”.

Това заяви днес в предаването „Постинг” на радио „Браво” Борислав Гуцанов, кандидат за депутат от варненската листа на Коалиция за България. Той пое ангажимент, че при управлението на БСП,  този проект веднага ще бъде възстановен и по него ще започне да се работи. По думите му най-важното в града сега е да се възстанови икономиката. „Има много и реални възможности по отношение на корабостроенето, корабоплаването и кораборемонта, които може и трябва да се използват”, коментира той. И припомни, че преди дни водачът на листата на Коалиция за България Пламен Орешарски и кандидатите за депутати проведоха среща с морския бранш във Варна и поеха ангажимент за втора такава след изборите.

Гуцанов коментира и това, което се случи преди дни в града, а именно отстраняването на временно изпълняващия длъжността кмет, избран от мнозинството на ГЕРБ,  с нов, също фаворит на хората на Борисов във Варна. „Икономическата и политическа криза, която застигна града, не може да бъде решена единствено и само с предсрочни избори за кмет.Трябва да има предсрочни избори и за общински съветници”, категоричен беше той.

„Оставката на г-н Йорданов, която БСП поиска в залата на общинския съвет още преди протестите беше абсолютно необходима, но тя не е достатъчно условие за промяна. Кметът работеше с мнозинството на ГЕРБ, така че е логично, когато той си тръгва, да си тръгнат и съветниците от това мнозинство”, каза той.  И обясни,  че групата на БСП подписа декларация, в която заяви, че местният парламент и е изчерпал възможностите си да работи в полза на града и затова трябва да се саморазпусне и да има пълен цикъл местни избори.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5899 |29.04.2013 Смениха и.д. кметът на Варна . 7| 6651 |24.04.2013 Доц. Борислав Великов: Само работещия реален сектор може да осигури ресурса за гарантиране на качествено здравеопазване в България . 31| 6864 |01.04.2013 Цв. Бориславова: Неприятно ми е, ако са ме подслушвали . 5| 5304 |22.03.2013 Жива верига и палтки блокират общинарите на Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads