Реклама / Ads
33| 4987 |20.12.2009 НОВИНИ

Б. Борисов: 20 години държавата толерираше престъпността

.
Бойко Борисов Източник: Вяра Йовева
Превенцията на държавата към престъпността 20 години я нямаше. Тази констатация направи днес по БНР премиерът Бойко Борисов. Според него организираната престъпност е като жив организъм. Когато държавата не го пресира си живее спокойно, но когато го пресира става друго. Престъпниците са хора, които слушат радио, телевизия, наблюдават политическия живот, посочи премиерът.
 
Възмущението му изригна около заловената тази седмица бандата за отвличания.

“Ето, например Дебелото има 15-16 висящи дела и беше на свобода. И малките в квартала гледат такива хора. Те са безнаказани. Аз като гледах "Бандата на Оушън" всички около мен се възхищаваха и се учеха да обират банки. Единствената технология, модерна, точна технология съществува в Банкя, всяка вечер работихме и в един момент се присъедини към нас и главният прокурор”. Обяснението Борисов даде в отговор на въпрос дали по неутрализирането на "Наглите" са приложили нова американска технология.

Премиерът разкри, че навсякъде където са работили криминалистите са се добрали до ДНК проби. “Намерихме кичурите коса на човека, който си е скубал косите от болка. Това са нагли арогантни копелета, които са рязали пръсти на хората. Ужасно е да водиш хората и те да ти казват тука ми рязаха пръста, тука ухото”, каза Бойко Борисов.

Той не подмина инцидента на автомагистрала “Тракия”, когато бандити обраха турски гражданин, а при завързалата се с полицията престрелка бе убит един от обирджиите. “Когато убихме Богровеца изглеждаше едно чудовище с няколко костюма, бронежилетка, а иначе е 60 кг. Ако се наложеше да го разпознае похитения турчин, никога нямаше да го познае. Двамата оперативни работници, които правиха справките ги бяхме отделили да работят сами и всеки един от групата за анализи работеше като оперативен работник”, разкри механизмите на работа министър-председателят. Той изрази разочарованието си от реакциите на някои партии в парламента, които след всеки по-сериозен престъпен акт искат изслушване на вътрешния министър. Така само се подстрекавали бандитите. Той беше категоричен, че ако са били забавили с атаката си срещу престъпниците в парламента е щяло да има приказки. Борисов призна, че по времето на Михаил Миков не е работено по отвличанията.

Гостът в студиото на БНР коментира и защо си е променил позицията за референдума за новините на турски език.
“От ЕС са били изключително остро настроение към тази наша идея”, каза премиерът и зяви, че не би рискува имиджа на страната в Брюксел. Той още веднъж отбеляза, че критиките на президента Първанов по тази тема са били основателни.
Бойко Борисов коментира и политическата ситуация в страната. Според него сините партии имат проблем, но не смята, че те са се срутили или провалили. Той изтъкна, че ГЕРБ е стабилното и доброто и формацията стои в център-дясно. Обвинението на Иван Костов, че взема решенията сам и не търси подкрепа от другите хора, Борисов каза, че доста често си разговарят с Костов. Лидерът на ДСБ ходил често при него, Борисов се вслушвал в думите му, “но в крайна сметка отговорността е моя и решенията ги вземам аз", каза Борисов.

"Считам, че след влизането ни в Еврозоната в следващите 3-4 години доста по-добре ще са нещата.“, рлотнозира премиерът и оябсни, че проблемът идвал от това, че в света няма пари, а кризата е във всички държави.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4802 |15.12.2009 Борисов: Договорка ГЕРБ - ДПС е невъзможна . 2| 5212 |15.12.2009 Онкоболна осъди държавата, но не дочака присъдата . 16| 4761 |12.12.2009 В. Сидеров: Не може за 2 месеца да оправим бакии от 20 години . 1| 5178 |11.12.2009 Борисов: Пари за климата, само с гаранции от ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads