Реклама / Ads
16| 6175 |15.03.2015 НОВИНИ

Борисов: 3 хиляди тона скали са се срутили на пътя Асеновград – Смолян

.
Бойко Борисов
Скалите, които са се срутили по пътя Асеновград-Смолян са 3 хиляди тона. Това каза пред журналисти в Пловдив премиерът Бойко Борисов.
 

Тази сутрин там са изпратени булдозери, които и в момента работят, за да може днес скиорите да се придвижат по този път към населените си места спокойно. Борисов каза още, че е скъсан и магистралният водопровод на Кърджали, което е голям проблем. Министър Лиляна Павлова е там в момента, за да координира действията. В пазарджишко пък са министър Евелина Василена и министър Десислава Танева. „Опитваме се максимално да помогнем на хората с подпочвените води там”, каза премиерът, цитиран от "Фокус".

 

Той уточни, че ситуацията е такава, че свалачищата и срутищата са огромни. Пътищата у нас са строени без сервитути, с наклони, които не е трябвало да бъдат такива, всичко сега се изсипва на главата на това правителство и трябва бърза да се оправя. Премиерът каза още, че в следващата година трябва да се заложат в бюджета повече пари за полутунели, мрежи, които трябва да се правят там. Хората в бедстващите райони ще бъдат компенсиране с каквото може, в Кърджали и Смолянско има загинали около 500 овце и крави, има механизъм, по който ще им се помогне. Дървен материал пък ще бъде раздаден на спасители, за да бъдат компенсирани. Работи се в посока да се помогне на всички.

 

Ще бъдат подпомогнати и няколко общини с допълнителни средства за снегопочистване. Това са общините Кърджали, Смолян, Кирково и Ардино. Те нямат в бюджетите пари и сега фактурират допълнителното почистване. Това са малко пари – по 20-30 хиляди лева и не е страшно. Бойко Борисов отново благодари на всички пожарникари, полицаи, военни, горски и доброволци, тъй като хората са направили чудеса. „От тук преспите се виждат малки”, каза премиерът. Там е страшно. Много хора са рискували живота си, за да бутат надолу към урвите снега.Премиерът заминава за авиобаза Крумово, където да благодари на пилотите с хеликоптерите за оказаната помощ, но няма да лети с тях. По думите му, повече от това, което е направено при тези бедствия, никой не може да направи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4455 |14.03.2015 Борисов: Работим за овладяване на бедствието . 45| 4673 |12.03.2015 Борисов: За да се избегне разграбването на КТБ, трябват законодателни промени . 109| 5383 |11.03.2015 Борисов: Още днес предлагам синдик за КТБ . 34| 4691 |11.03.2015 Местан с ултиматум към Борисов: ПФ и РБ аут от властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads