Реклама / Ads
29| 6252 |12.12.2015 НОВИНИ

Борисов: Ако РБ излезе от управлението, отиваме на избори две в едно

.
Бойко Борисов
Ако реформаторите разклатят и излязат от управлението сега, да правим зимата предсрочни избори, след още няколко месеца президентски избори – това е безумие. Като се има предвид, че действащият президент, който трябва да прави президентските избори, също е в края на мандата си, това би било тежък катаклизъм за страната ”, заяви премиерът Бойко Борисов.
 

„Миналата неделя ние се видяхме с г-н Кънев, той сподели с мен какви са му намеренията. Не му се сърдя, защото в личен план, това е може би неговата най-добра защита, но и желание да бъде фактор в политиката, така че оставам с най-добри чувства с него. Надявам се да размислят, надявам се да разберат, че могат да причинят много тежък катаклизъм в държавата”, каза министър-председателят пред Дарик-радио.

 

Премиерът коментира последните действия на Реформаторския блок. „Ако някой си мисли, че по някакъв начин ще ме привърже с ДПС или с БСП или с който и да било друг – много се лъже. Ще ги изчакам, ще видя какво ще кажат – за нас има един верен вариант и този вариант е след шест –седем месеца са президентските избори. Аз съм се клел пред РБ, че няма да се кандидатирам и четири години ще пазя стабилността на страната.

 

До този момент по никакъв начин, нито министрите в кабинета, нито някой ми е казал, че има проблем с управлението и коалицията, за да коментирам подобен факт, уточни Борисов.

 

На въпрос, ако Реформаторският блок напусне коалицията дали ще се стигне до нова коалиция или до предсрочни избори Борисов заяви: "До този момент към мен никаква официална информация не е дошла. Да ги оставим сами да вземат решение, ако ще взимат и тогава да коментираме. До този момент по никакъв начин, нито министрите, които са в кабинета, нито някой ми е казал, че има проблем с управлението и коалицията, за да коментирам подобен факт”.

 

„Предложението за министри, и тук искам да обърна специално внимание, че ние за квоти не сме говорили, въпреки голямата разлика в резултатите, които имаха Реформаторският блок и ГЕРБ на изборите, а търсехме възможно най-подходящи хора за определените постове”, уверява Борисов.

 

„След като си минат събранията или срещите, които имат партиите в РБ, надявам се вторник да се съберем и да определим новия министър. Разбира се, че аз като премиер имам последната дума, но в случая кандидатурата трябва да бъде от двете партии, които са в коалицията. Разбира се би било добре и Патриотичният фронт и АБВ, които ни подкрепят, също да я одобряват”, каза още премиерът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 6009 |11.12.2015 Борисов: В България се случват неща, за които никой не е мечтал . 28| 4853 |10.12.2015 Борисов: След десетилетия празни приказки интерконекторът с Гърция е факт . 4| 4627 |10.12.2015 Б. Борисов: Никой не ми вярваше, че този интерконектор ще стане факт . 9| 4556 |07.12.2015 Борисов: Бизнесът да знае, че най-големият враг могат да си бъдат те, ако се опитат да хитруват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads