Реклама / Ads
98| 4930 |02.09.2011 НОВИНИ

Б. Борисов: Ако Първанов не ни похвали, би изглеждал смешен!

.
Б. Борисов
Има някои видими неща, които не могат да се омаловажават, иначе президентът би изглеждал смешен - как да кажеш, че спортната зала не е хубава, или южната дъга, или магистралите. И Първанов направи някои хубави неща, но Големия шлем аз не го виждам,каза премиерът.
 

Доста лидери от цял свят се събраха на международната среща за Либия, всички изказвания бяха в един дух, всички подкрепихме демократичните процеси в Либия, обяви в интервю за БНТ премиерът Б. Борисов. Той напомни, че българия е доста пострадала във взаимоотношенията си, но пък имаме много кадри в различни области там. Премиерът се срещнал и двустранно  със свои колеги от света.

Ще се водят разговори за възстановяване на изгубените концесии и за компенсации; всички се обединили да легитимират Временния съвет. Има време да се сложи на масата въпроса за 130 млн долара, каза Борисов.

Съжалявам, че в 21 в. трябва да обяснявам какво означава инфраструктура; ние не само правим магистрали, но и нови пътища, пречиствателни станции, изреди той. Запазихме най-ниските данъци в ЕС и ако не беше това правителство, нямаше да минем така през кризата. Борисов добави, че комплиментът на Първанов към него не бил плод на договорка. Има някои видими неща, които не могат да се омаловажават, иначе би изглеждал смешен - как да кажеш, че спортната зала не е хубава, или южната дъга, или магистралите, продължи Борисов.

И Първанов направи някои хубави неща, но Големия шлем аз не го виждам, каза премиерът и напомни, че по АЕЦ Белене нямало договор, а за Бургас-Александруполис нямало нито пари, нито петрол, за да си рискуваме екологията.

Щом сме обградени навсякъде с криза, не можем да мислим, че тя ще ни отмине, коментира Борисов. Той каза, че за "шока и ужаса", за които спомена Първанов, били виновни министрите от Тройната коалиция. Премиерът напомни за водното огледало, френските фрегати и пр. Това са пари, които можеха да отидат при пенсионерите, Първанов защо не ги спря за тия проекти. Не се справи като социалния президент, констатира Борисов.

Росен Плевнелиев утре има работа с мен по ремонти на пътя, за да се занимавам с такива неща. В неделя ще ида и за половин час ще приключим с тая тема, заключи Борисов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 5532 |30.08.2011 Г. Първанов: Обещах да съм президент на всички българи и бях такъв . 23| 5545 |29.08.2011 Първанов: Силата е в знанието, а не да плашиш противника . 50| 5007 |22.08.2011 Б. Борисов: Кадафи ще отговаря в Хага заради медиците ни . 23| 5256 |22.08.2011 Първанов почете византолозите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads