Реклама / Ads
47| 7845 |18.12.2010 НОВИНИ

Борисов: С Алексей Петров съм се бил повече, отколкото съм си говорил

.
Бойко Борисов
Бойко Борисов е категоричен, че през тази година е останал без приятели. Той коментира твърденият на държавния глава, че е най-логично Борисов да издигне Алексей Петров за президент с думите: „Президентът Георги Първанов вече не се владее и му пожелава най-добрият му приятел да го вкара в затвора, а след това да го издигне за премиер”.
 

Във връзка с Алексей Петров, Борисов коментира още, че кой каквото си е надробил това си сърба. "С него съм бил повече, отколкото съм си говорел. Винаги съм имал високо мнение за неговите качества. Това, което службите внесоха в съда е страна, която никога не съм вярвал, че може да притежава и разочарованието ми е голямо за това, което прочетох за него", заяви още Борисов.

Той бе категоричен, че не иска да обиди Божидар Димитров и затова очаква от него да си подаде оставката сам. Предстои двамата да се срещнат в понеделник и да разговарят, като Борисов се надява да получи разбиране от страна на министъра без портфейл.

Министрите вече влязоха в ритъм и на България й трябва още няколко години партия, която да носи политическата отговорност и да довърши реформите, които вървят в момента. Това каза в предаването „Годината” на Дарик радио министър-председателят Бойко Борисов. Бих казал най-важните неща, които свършихме през годината, на един дъх – сигурност, финансова стабилност, инфраструктурни проекти, допълни той. Като неуспех през годината министър-председателят посочи здравната реформа.

Искам, ако можехме, да дадем двойни пенсии и заплати, но сега за година и половина трябва да завършим инфраструктурните проекти, заяви Борисов. Това са магистрали, естакади, столичното метро, Южната дъга, „Меден рудник”-Бургас и всичко това, което ще оживи градовете ни, подчерта той. Това е важно, защото се видя, че при един дъжд Южна България я няма и причината е, че няма магистрала „Струма”. Ако има магистрала „Струма”, Дупница, Благоевград, Симитли, Петрич и Сандански ще станат идеални места за инвестиции. След година и половина, когато заработят всички инфраструктурни проекти, това ще носи пари, с които ще вдигаме и пенсии, и заплати, каза още Бойко Борисов.

България ще строи атомна централа, когато има ясна цена. Досега по цената няма разбирателство и това е голям грях на г-н Първанов. Голям грях. Първанов по неговия йезуитски начин говори за един милиард. Аз вече съм постигнал с един милиард евро по-евтино за АЕЦ. Ние не искаме с един милиард, искаме с два милиарда по-евтино. Въпросът е за инфлационния индекс, който от 4 милиарда я прави на 6,4 милиарда, каза Бойко Борисов.

Попитан дали Цветанов ще е кандидатът на ГЕРБ за президент, Борисов отговори, че на вътрешния министър му приляга този пост, но всичко ще зависи от това - през май – юни как ще се движи правителството и ще преценим. „Знам и неговото мнение, че е редно аз да извървя целия път – главен секретар, кмет, премиер, президент. Но това, което сме започнали, е толкова важно, че не бих си позволил каквото и сътресение да допринеса с една подобна кандидатура”.

Кристалина Георгиева е изключителен човек. Бях се преборил с президента на Световната банка – да дойде като вицепремиер да ни помага, много различно щеше да изглежда правителството за нея, но плюсът щеше да бъде главно за правителството. Прави изключително впечатление в Европа. Огромна работа ни върши в Брюксел. С нея дори не сме го говорили това за кандидат за президент, каза Борисов.
 
По-късно днес самият Божидар Димитров обяви, че ще подаде оставка в понеделник, предaде БНР.

За близо години и половина Божидар Димитров се замеси в няколко скандала, но в крайна сметка сдава поста си след реакцията на премиера Бойко Борисов срещу участието на хора от бившата Държавна сигурност във властта.


Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 6769 |17.12.2010 Борисов: Президентът да каже за АЕЦ ”Белене” и договорките с Русия . 29| 5177 |09.12.2010 Б. Борисов: Има ли сигнал, и министър да е, ще се разследва . 8| 6309 |06.12.2010 Борисов: АМ "Струма" ни спасява от наводненията . 54| 7884 |30.11.2010 Борисов: Очаквам обвинения заради „Белене”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads