Реклама / Ads
23| 5362 |14.05.2010 НОВИНИ

Б. Борисов: България беше размазана от товарния влак!

.
Бойко Борисов
Ако в БСП бяха отговорни, сега щяха да ни благодарят! Трябваше да приемем такъв бюджет, че да лъсне управленската немощ на предишното правителство, а ние узаконихме дефицита им и направихме куп мерки, за да го намалим.
 

Правилната тактика беше да вкараме в парламента бюджет с поне 2 милиарда дефицит, за да лъсне цялата управленска немощ на предишните управляващи с несъбраните приходи, а ние узаконихме дефицита на правителство Станишев и направихме куп мерки, за да го намалим. Ако от страна на БСП имаше отговорни политици, те сега щяха да благодарят на ГЕРБ, обяви по БНТ премиерът Бойко Борисов.

Проблем има с контрабандата на цигари. Те влизат от Румъния в България както от София се влиза в Пловдив. Ще правим съвещание как цигарите, минали през румънската граница, да се хващат даже и по чантите на хората. Каналът бил от Молдова, разкри премиерът, а 3 лева била разликата на кутия у нас и в околните страни. Само митниците не могат да се справят, подготвяла се цяла серия от опреции в тази посока.

Никой не може да бъде доволен от събираемостта в бюджета заради спада в икономиката, призна Борисов. Няма държава в Европа в момента, където да има добра събираемост. В Европа хората свикнаха и живеят по-добре от това, което изкарват: с високи заплати, пенсии и придобивки. Сега всички в Европа се тресат, а в Азия конкурентноспособността е голяма. Премиерът посочи, че още с идването си на власт във Великобритания, правителствотото вдигнало ДДС. У нас се провеждала антикризна програма, придружена от реформи и социални мерки.

По отношение на дефицита сме от най-добрите в Европа, каза премиерът и добави, че не е страшно да ползваме малко от фискалния резерв, който после щял да бъде възстановен. Липсва адекватна политическа класа в опозицията, която да признае това, което сме направили, констатира отново той.

България беше ударена от товарния влак и сега дали ще ни удари бързия влак, не е важно - ние вече сме размазани като икономиката и важното е да се махнем от коловоза, обяви метафорично Борисов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5232 |11.05.2010 Борисов: Строих детски градини, докато мълчаха за кризата . 0| 4978 |10.05.2010 А. Ковачев: Не може всичко в България да се случва само в столицата . 38| 5002 |07.05.2010 Б. Борисов: За разлика от Първанов, аз не спирам акции на МВР . 38| 5397 |02.05.2010 Б. Борисов: Червените бъркат 1-и май с 1-и април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads