Реклама / Ads
22| 6034 |11.12.2015 НОВИНИ

Борисов: В България се случват неща, за които никой не е мечтал

.
Бойко Борисов
Всеки, който нарушава стабилността на държавата, да си спомни времето, в което 10 млрд. лв. беше загубата на страната. Сега, когато в България се случват неща, които цели поколения или са ги мечтали, или не са мислели, че някога ще се случат, нека всеки сам да прецени какво да прави. Това написа на страницата си във фейсбук премиерът Бойко Борисов.
 

 София Тех Парк е пример за успехите, които се раждат, когато всички заедно работим в една посока, дори и да имаме различия в характерите. Затова съм истински щастлив за приятелството, което имаме от години с президента Росен Плевнелиев. Защото винаги трябва един по-голям мечтател, по-голям визионер и после трябва и един по-голям прагматик, който да може да реализира тези идеи. Днес ние предоставяме на Югоизточна Европа един брилянтен проект, а и не само, защото с нас е и моят колега от Бавария г-н Horst Seehofer, казва Борисов.

 

България вече стана изключително интересна дестинация за чуждите инвеститори. Освен политически стабилни, ние доказахме, че можем да работим здраво. Вчера енергийната диверсификация стана реалност с подписването на окончателното решение за интерконектора с Гърция. Усвояваме евросредства много успешно, което отбеляза и еврокомисарят Corina Cretu днес.

 

Благодаря на всички страни донори, чиито представители днес видяхме в лицето на посланиците и баварския премиер, защото огромни средства се вливат в икономиката ни. Но искам също така да кажа, че ние полагаме огромни усилия и средства, за да пазим по най-добрия начин европейската граница. Затова пожелавам на всички българи тази стабилност в държавата да продължи. И нека всеки, който се опитва да я нарушава, да си спомни времето и критично ниските икономически показатели по времето на правителството на Орешарски, продължава Борисов.

 

Днес всички се гордеем с прекрасния проект София Тех Парк, чийто собственик става министерството на икономиката. Генералната цел на проекта е засилване на конкурентоспособността на науката и предприемачеството в България чрез подобряване на обмена на знания между академичните среди и бизнес общността. София Тех Парк ще подпомага стартиращите компании и иновативните идеи като катализира процеса на комерсиализация на научните изследвания в три приоритетни сектора - информационни и комуникационни технологии, биотехнологии и възобновяема и нова енергия, написа премиерът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4591 |11.12.2015 Плевнелиев: Със София Тех Парк България е по пътя на иновациите . 28| 4869 |10.12.2015 Борисов: След десетилетия празни приказки интерконекторът с Гърция е факт . 5| 4354 |10.12.2015 Калоян Паргов: Очевидно децата на България не са приоритет на ГЕРБ . 4| 4650 |10.12.2015 Б. Борисов: Никой не ми вярваше, че този интерконектор ще стане факт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads