Реклама / Ads
45| 5583 |11.02.2011 НОВИНИ

Борисов: България е сред малкото, извадени от свръхдефицит

.
Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов обясни, че железниците са бъдещето, особено в европейските държави и уточни, че е голям оптимист за развитието на жп мрежите в целия наш регион.
 

Това стана ясно по време на провеждащата се в столичния хотел „Хилтън" конференция на тема „Електромобилите - предизвикателствата на новата мобилност".

„Преди 20 години България сама се отказа от електромобилите
. Българската мисъл се гордееше с българските електрокари. Това беше стока, изделие, което участваше на всички панаири, купуваше се по цял свят”, каза премиерът и подчерта, че имаме амбициите и желанието да се върнем там, където сме били.

Премиерът обясни, че вицепрезидентът на ЕК Антонио Таяни е помагал на България при усвояването на средствата за метрото. Таяни от своя страна заяви, че за имиджа на България е много важно да се развие индустрията и производството на електромобилите. Според него трябва да се приеме ангажимент за бъдещето на тези автомобили и за намаляване на замърсяването на въздуха. Таяни обясни, че за да бъде ефективна системата на електромобилите трябва да има еднакви стандарти за зареждащите им устройства. Европейската комисия е готова да работи ръка за ръка с правителството и кметството на София за въвеждането на електромобилите, каза още той. Призова кмета на столицата да поеме ангажименти в областта на изследователската дейност, науката и иноватарството. „С тази инициатива България остава в авангарда”, посочи Таяни.

Еврокомисарят по финансите потвърди, че България е една от малкото държави, която е извадена от процедурата за свръхдефицит, каза още премиерът, който тази сутрин разговарял с еврокомисаря по бюджет и финансово планиране Януш Левандовски

Кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че в приетия вчера Бюджет 2011 на Столична община, основен акцент е поставен върху електротранспорта. Тя посочи, че собствениците на електромобили няма да плащат за паркиране.Трайчо Трайков обясни, че предстои обединяване на усилията на МФ и повереното му ведомство за стимулиране на този вид индустрия. „България има своите предимства и опит за да влезе в тази индустрия”. Трайков обясни, че стратегията за незамърсяващи превози ще гарантира устойчиво бъдеще за транспорта и ще се намалят емисиите на парникови газове.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5113 |09.02.2011 Уорлик: България може да се гордее с младежта си . 111| 6271 |08.02.2011 Б. Борисов: Навсякъде са си сложили хора от Държавна Сигурност . 6| 5381 |06.02.2011 Готвят блокада на границата с България . 6| 5477 |05.02.2011 И. Калфин: България трябва да се включи в Европейския пакт за конкурентоспособност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads