Реклама / Ads
35| 5086 |20.03.2014 НОВИНИ

Борисов бесен за ЦИК: Много нагло решение

.
Източник: Булфото
Той определи като „много нагло“ поведението на българския парламент, който не избра председател на ЦИК от най-голямата партия.
 

„Щом и „Галъп” дава, че ГЕРБ водят на БСП, знаете колко ги водим вече", коментира Борисов и допълни, че независимо от опитите хората да бъдат излъгани за пореден път е видно, че тройната коалиция, подпомагана от „България без цензура” с нейните депутати, работят заедно. Според проучването на социолозите ГЕРБ е с малко над 1% преднина пред БСП за евровота.

Борисов възрази остро и на твърденията за близки връзки с един от двамата криминалисти от Велико Търново, които според главния секретар на МВР Светлозар Лазаров са провалили операцията в Лясковец. При изслушването на Лазаров за акцията в Лясковец във вътрешната парламентарна комисия депутатът от БСП Кирил Добрев заяви, че единият от двамата полицаи - Павел Ангелов, бил бивш бодигард на Борисов.

„Вместо да кажат колко са некадърни, главният секретар да си замине, да си подадат оставките, всеки ден се оправдават с мен. Не само че не могат да управляват, не само че нямат никакво достойнство, никакъв морал, виждате, че всеки ден се оправдават с мен или с когото и да било. Загинали хора, ранени хора, те се опитват пак да шмекеруват по някакъв безобразен начин“, ядоса се Борисов. Лидерът на ГЕРБ коментира, че като главен секретар „всички служители на МВР са служили при мен“.

Борисов се възмути и от възможността за застрояване в местността Карадере. „Въпреки лъжите, че ще запазят българското Черноморие, отново са си пуснали сделката за Карадере. Особено съм притеснен за новите 3.9 млрд. заеми, които вчера разбрах, че правителството си е гласувало, каза лидерът на ГЕРБ, визирайки решението на кабинета да одобри подготвителните действия на министъра на финансите за емитирането на държавни ценни книжа на международните капиталови пазари.

Лидерът на ГЕРБ се срещна в Брюксел с еврокомисаря по енергетика Гюнтер Йотингер. Когато ние поискаме среща, няма разминаване в протоколите, коментира той, припомняйки, че заради разминавания в графиците преди време енергийният министър Драгомир Стойнев не успя да се срещне с Йотингер. Борисов изтъкна, че по отношение на енергетиката има много неясноти и на първо място по проекта за газопровод „Южен поток“.

„Той беше приоритетен за нас при спазване на европейските правила, при прозрачност, беше изгоден за България. Това правителство така го забатачи, че се наложи ЕК да изземе преговорите за него и до този момент действително няма никакво движение по тази тема“, каза председателят на ГЕРБ по повод предоставения мандат на ЕК да преговаря с Русия от името на шестте държави от ЕС по трасето.

Срещата с Йотингер, в която са участвали и депутатите Делян Добрев и Ивайло Московски, се е провела преди началото на заседанието на европейските ръководители от Европейската народна партия (ЕНП). Борисов уточни, че освен темата за изграждането на газопровода "Южен поток", разговорът е засегнал и строителството на нов реактор в АЕЦ "Козлодуй".Той допълни по повод проблемите в българската енергетика, че преди четири години неговото правителство е заварило сектора в пълен колапс.

Борисов обяви, че ще съобщи в събота в Кърджали имената от листата на ГЕРБ за евроизборите. Водач на листата е Томислав Дончев. В Кърджали ще бъдем, защото аз бях скандализиран от изказването на Станишев за Кърджали. Аз не мога да разделя Кърджали от другите български градове, не знам Станишев по какво ги дели. Ние имаме толкова български християни, толкова български мюсюлмани в Кърджали, членове на ГЕРБ, ще се срещна с тях да ги питам какво е различното в сравнение с другите градове. И кой иска да ни вземе Кърджали, това не можах да разбера от Станишев, коментира той, визирайки думите на лидера на БСП Сергей Станишев в интервю за в. "Труд", озаглавено: "А ако утре някой поиска референдум за Кърджали?!"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 85| 6614 |19.03.2014 Борисов: Работа ли му е на премиер да отнема пушката на някакъв ловец! . 93| 5628 |19.03.2014 Борисов: Станишев си играе с най-големите страхове на българите . 81| 6114 |18.03.2014 Волен приветства Стойнев и оплю Борисов за ЕРП-тата . 19| 5718 |18.03.2014 Цонев: Разговорът между Борисов и Танов е автентичен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads