Реклама / Ads
12| 5657 |30.08.2015 НОВИНИ

Б. Борисов: Без мен Варна щеше да рухне

.
Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов сравни пред журналисти метафорично Варна с Двореца на културата и спорта, който претърпя сериозен ремонт преди месеци. „Вашата Спортна зала е кристален образ на това, което е била Варна.Без основи и готова да рухне, обрисува той.
 
Ако отидете сега да видите как изглежда – това ще се случи и с Варна. Направихме го със София, с Бургас, с Пловдив и Русе. До година и половина – две ще го направим и с Варна.

Борисов отказа да коментира кандидатурата за кмет на Кирил Йорданов, който през 2011 г. на местните избори във Варна беше подкрепен от ГЕРБ.

„Ние имаме кандидат като партия – г-н Иван Портних. Аз мисля, че ние във Варна правим достатъчно, за да се види амбицията ни в следващите две години Варна да е коренно променен град. Не се занимавам с другите кандидати. Знам какви са ни целите за Варна : да не остане неасфалтиран булевард, детски площадки, градини, санирани сгради и магистрала "Хемус" до Варна. Това е, което съм си поставил за цел за този град. Ако варненци решат друго – това е демокрацията и правото на хората да избират”, коментира Борисов.

Tой на няколко пъти подчерта, че партията ще води толерантна кампания, в която министрите и той нямало да участват.  „Аз имам късмета да си имам Цветанов”, каза Борисов.

Разговори са водени с лидерите на РБ, с които той се е разбрал, че всички ще работят по щабове и за своите си кандидати, но ще запазят стабилността на правителството.

„Почти всички кметове са от ГЕРБ и е нормално, когато издигаш кандидат, да търсиш слабите места и да ги подчертаваш. Политическите щабове ще водят битка по места за своите си кандидати и поне от наша страна тонът ще е абсолютно толерантен. Аз и министрите няма да се месим в тази кампания, защото трябва да запазим стабилността на правителството на всяка цена. Крайният резултат е кметовете и общинските съветници на ГЕРБ и РБ да бъдат такова количество, че да запазят стабилността на правителството. Това е нашата основна цел.”

Ако ГЕРБ загуби някъде, това ще бъде представено като катастрофа, прогнозира лидерът на партията.„Който е тръгнал с компромати срещу ГЕРБ, винаги е загубил”, подчерта Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5692 |29.08.2015 Кирил Йорданов не е кандидатът на АБВ за кмет на Варна . 2| 4808 |28.08.2015 Спипаха във Варна издирван от Интерпол руски бизнесмен . 14| 5997 |25.08.2015 Борисов: Туркменистан е важен за енергийната сигурност на България и ЕС . 2| 4956 |23.08.2015 Нощна спецакция с арести във Варна срещу наркодилъри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads