Реклама / Ads
3| 5213 |11.01.2010 НОВИНИ

Борисов с безплатен съвет по финанси, сваля ДДС?

.
Бойко Борисов Източник: Вяра Йовева
Намалете ДДС с по половин процент на всеки шест месеца още от тази година. Това е безплатният съвет, който израелският премиер Бенямин Нетаняху е представил пред българския си колега Бойко Борисов, който е на официално посещение в Светите земи от днес.
 

Нетаняху, който се слави като отличен финансист е проявил интерес към данъчната среда у нас. Впечатлило го намерението на българския му колега от догодина ДДС да се намали с 2 %. Според израелския премиер, ако от тази година започне поетапното сваляне на ставката на добавения данък, ще подейства много позитивно на бизнеса, и ще стимулира пазара.

След срещата между двамата премиери, на въпрос
дали финансовият министър Симеон Дянков ще приеме подобно намаляване на ДДС, Борисов е отговорил: "Надявам се, че ще разреши. Ако не разреши, ще го убедим да го разреши". Българският премиер е коментирал още, че Нетаняху изразил искрена завист, че имаме самостоятелно управление и нямаме коалиционни партньори. Българският гост бил поздравен и за това, че партията му е имала куража да се разделим и да не покани в управлението политически сили, които 20 години все са били в управлението.

Днес в късния следобед предстои среща на Бойко Борисов с президента на Израел Шимон Перес, а довечера ще бъде гост на българската еврейска общност в Тел Авив.

Утре българската правителствена делегация ще посети Божи гроб и ще се поклони на Стената на плача. Премиерът Борисов ще се срещне и с православния патриарх Теофилос III, а във вторник ще посети териториите на Палестинската автомония. Предвиден е и разговор с премиера Салам Файед и президента Махмуд Абас.

През лятото се очаква израелският премиер Бенямин Нетаняху да посети България, стана ясно още след срещата между двамата министър-председатели. Борисов припомни, че от 18 години не е имало българско посещение в Израел на ниво премиер. Нетаняху също не можел да си спомни откога израелски министър-председател не е бил в нашата страна.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 55| 6811 |10.01.2010 ГЕРБ избра Борисов, както БКП избираше Тодор Живков . 23| 7754 |10.01.2010 Израел ни забърка с Ал Кайда, Борисов изяснява клеветата . 7| 6070 |08.01.2010 БАН посрещна Борисов с безумна граматика . 9| 4745 |08.01.2010 Борисов призна: Платих на пиратите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads