Реклама / Ads
48| 6473 |04.05.2012 НОВИНИ

Борисов: Благодаря, оставихте правителството на власт

.
Б. Борисов
Ние приемаме закон, който важи за нас, отбеляза премерът. Вече 22 години хората гледат палатите в подножията на Витоша, по морето, по язовирите и се чудят с какви пари са построени, каза той.
 

Искам да ви благодаря, че оставихте правителството на власт, защото ние си бяхме донесли оставката, ако не гласувате закона, каза премиерът в НС. Депутатите обсъждаха закона за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество в продължение на няколко денонощия.

Бойко Борисов благодари на всички, които подкрепиха текстовете от закона, като изрично изтъкна РЗС, Синята коалиция и независимите депутати, предаде БТВ. Той благодари и на опозицията и посочи, че по много от текстовете конструктивно били приети забележките.

Премиерът отбеляза, че смисълът на парламента е да има дебати и различни мнения и накрая да се приеме това, което е важно за народа и за евроатлантическите партньори. По-късно в кулоарите той заяви, че това е един много добър закон. Ако има нещо, което да се уточнява по него, има бъдещи поколения, нека да го правят, каза премиерът.

Според него реакциите на евроатлантическите посланици ще бъдат изключително положителни. Борисов определи закона като много лош за незаконно забогателите. Вече 22 години хората гледат палатите в подножията на Витоша, по морето, по язовирите и се чудят с какви пари са построени, надявам се законът да урегулира този процес, каза премиерът.

Абсолютна инсинуации на опозицията били твърденията, че законът ще засегне и обикновените хора. За да обясни тази си теза, премиерът припомни закона за амнистията. Тройната коалиция си прие закон, който да администрира всички техни престъпления и Брюксел им каза, че това е голяма глупост, което са направили, но те си го приеха и то важеше до идването на нашето правителство на власт. Ние приемаме закон, който важи за нас, каза Борисов.

Премиерът подчерта, че "всеки български гражданин, който е придобил по някакъв начин незаконен имот ще му бъде отнет – това иска народът и това сме приели".

"Днес ние сме на власт, утре ще дойдат други, след това трети, така че всички сме подвластни на този закон", заключи Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 55| 6898 |02.05.2012 Борисов: Искам да вдигаме доходите и през следващите години . 19| 6336 |30.04.2012 Борисов: Да направим футбола привлекателен както преди! . 160| 7476 |21.04.2012 Борисов: Животът на българите ще се промени до 2 години . 65| 6640 |19.04.2012 Б. Борисов: Станишев да намери нещо друго, да си лъска имиджа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads