Реклама / Ads
10| 5236 |01.04.2011 НОВИНИ

Борисов брани Б.Димитров в парламента

.
Бойко Борисов
Колко пари на българския данъкоплатец са платени за заплати на министри и заместник-министри в предишното правителство.Това попита премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на депутата от "Коалиция за България" на Антон Кутев какво е свършил министърът без потрфейл Божидар Димитров за година и половина и колко струва това на българския данъкоплатец?
 

Каква е разликата в заплатите, които изплаща сегашният кабинет, спрямо предишния, в заплатите на министри и заместник-министри. Точно вие да питате - колко пари от българския данъкоплатец са излезли за заплати на Божидар Димитров и двама – трима човека около него; докато вие бяхте по формулата осем – пет – три; с министри, със заместник-министри, коли, секретарки и т.н., продължи да пита Борисов.

Той поясни, че Божидар Димитров е отговарял за политика, свързана с образованието, откриването на нови учебни звена във всички региони по света, установяване на контакти с откритите училищни организации на българите по света и др. Втората политика е насочена към съхраняване на вероизповеданията и българските православни традиции. Третата политика е усъвършенстване и ускоряване на процедурата по даване на българско гражданство.

Бяха въведени промени в закона за ускоряване на процедурата за даване на българско гражданство, премахване на посредниците, увеличен е броят на разгледаните преписки за българско гражданство. Реално беше намален огромният брой чакащи преписки. Четвъртата политика е насочена към улесняване на получаването на удостоверение за български произход.

След оставката на Божидар Димитров, координацията на ресорите, за които той отговаряше, беше поета от Симеон Дянков, заместник-министър председател и министър на финансите.

Всички тези функции ги има и в Държавната агенция за българите в чужбина, каква е специфичната дейност, извършвана от Божидар Димитров, продължи да упорства червеният депутат.

През 2010 г. са открити нови учебни звена във всички краища на света и от 125 те станаха 172 , отговори министър-председателят.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5233 |25.03.2011 Саркози и Борисов ще нищят Шенген в Париж . 12| 4926 |25.03.2011 Дебат за управлението на Борисов скара БСП и ГЕРБ . 43| 5188 |25.03.2011 Борисов: Стефан постъпи мъжки, ние показахме европейско поведение . 35| 5031 |24.03.2011 Червените готови за протест, искат Борисов да си ходи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads