Реклама / Ads
2| 3921 |22.10.2019 НОВИНИ

Борисов: Брутният вътрешен продукт за 2019-а ще надмине 120 милиарда лева

.
Източник: БГНЕС
”Преди 4-5 години БВП беше 50 милиарда, а тази година ще минем 120 милиарда лева. Добре е, когато има такива инвестиции, които оставят добавена стойност в България”, заяви министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от БНТ, на церемонията по откриване на производствен завод за автомобилни светлини в Индустриалната зона край Пловдив.
 

„Благодаря на българските работници, инженери и програмисти, че със своята добра работа и квалификация довеждат такива инвеститори“, каза още премиерът, като акцентира върху изградените индустриални зони в България, които се запълват изключително бързо.

 

„Когато сте идвали насам, сте видели колко много заводи се строят. За мен е важно, че общината и държавата са осигурили всички условия. Това са работни места, това е БВП“. Според премиера, висококвалифицирани български кадри започват да се завръщат от чужбина. Борисов отбеляза също изграждането на инфраструктурата у нас, като специално акцентира върху пътищата Ботевград – Мездра и Пловдив – Асеновград, както и разширяването на околовръстното на Пловдив.

 

„При този огромен растеж на града и видим икономически подем, не може пловдивското летище да остане встрани. Мисля, че Балканите имат нужда от голям хранителен хъб, в който да идват и да се изнасят стоки. Може в един момент да се окаже, че със самолет по-евтино ще се доставят стоки, отколкото с тировете, ако се направят групажи. Работим по тази тема“, съобщи премиерът.

 

„Одело България“ ЕООД е компания, която произвежда осветление за автомобилната индустрия и е част от турския холдинг „Байрактарлар“. Инвестицията за завода край Пловдив е на стойност 40 милиона евро, като се очаква до 2023 г. да бъдат наети на работа близо 400 души. За инвестицията си в страната фирмата получава Сертификат за Инвеститор клас А от Министерство на икономиката.

 

„Одело България“ ЕООД наскоро откри Развоен център в София, където ще бъдат наети близо 40 инженери, работещи за дизайна на предни и задни светлини за автомобилната индустрия. Локациите в Пловдив и София обслужват две взаимно свързани дейности: дизайн и производство на автомобилни светлини.

 

Компанията има общо 6 завода по света на стойност 253 милиона евро инвестиции, направени през последните 7 години. В тях работят 4 000 служители, а оборотът за 2018 г. е 383 милиона евро.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 4813 |21.10.2019 Борисов: България ще възвърне мястото си на основен газоразпределителен център . 12| 4380 |15.10.2019 Борисов: Военната операция в Сирия трябва да спре, при санкции срещу Турция губим милиарди . 6| 4540 |12.10.2019 Борисов: България няма да строи нови бежански лагери . 9| 4238 |11.10.2019 Борисов: През следващата година за отбраната ще бъдат изразходвани близо 4 млрд. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads