Реклама / Ads
108| 10460 |20.04.2013 НОВИНИ

Борисов: БСП няма да управляват, затова се занимават с подривна дейност

.
Източник: Булфото
Радвам се, че главният прокурор днес се е в върнал да прави проверки от 1999 г. Това означава, че ще извика на разпит и кредитните милионери. Те са откраднали над 12 млрд. лева, най-малко. Всички от тях са членове на БСП! С парите, които са откраднали червените кредитни милионери, можем да плащаме цяла година пенсиите или да ги увеличим в пъти.
 

Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов във Враца, по време на предизборното събитие на партията.

По думите му главният прокурор трябва да започне да вика на разпит всички, които са взимали пари. „Не трябва да се подмине Станишев, с 9 от най-секретните доклади за мафията. Той ги изнесе и умишлено ги даде на организираната престъпност. И 4 години няма последствия за това", подчерта Бойко Борисов.

Борисов посочи, че в 1 месец на 5 човека от ГЕРБ се повдигат обвинения в предизборната кампания, а за 4 години срещу хора от БСП не е повдигнато нито едно. „Народът има инстинкт и вижда, че след като всички са срещу нас, значи нещо сме им объркали. Значи не сме влезли в схемите, не сме влезли в далаверата. Иначе щяхме да се подкрепяме като тях. Затова ни е нужна голяма победа, защото с останалите партии сме като водата и олиото, няма как да направим коалиция с тях. Ако вкараме България в поредица от избори, това ще е пагубно за икономиката", категоричен бе Бойко Борисов.

Той посочи, че БСП не се гласят да управляват и затова Станишев поставя друг да носи отговорността като премиер. „БСП са силни в подривната дейност, те не могат да градят", коментира Борисов.

Председателят на ПП ГЕРБ съобщи пред гражданите на Враца, че е съдействал на кмета на града, за да може „Химко" Враца да работи отново. „Има двама големи инвеститори. С кмета работехме много добре заедно, независимо, че е от БСП", съобщи председателят на ПП ГЕРБ.

Борисов обясни, че ако държавата е в застой и не се подобри инфраструктурата, няма как да се вдигат нито пенсии, нито заплати. „Тази дилема стоеше пред нас и пред Тотю Младенов, като социален министър. Заедно с него започнахме да плащаме увеличените от Станишев пенсии още от първия ден на нашето управление. Нашето правителство е дало с 9 млрд. лева повече от правителството на Станишев за пенсии и с 4 млрд. повече за социално слабите. През това време сме строили повече отколкото за 22 години. Това са фактите и никой не може да ги преиначава", посочи Бойко Борисов.

По думите му с последните траншове от Брюксел, резервът вече е над 5 млрд., така че още една лъжа на Станишев се спука.

„Заварихме всички фондове от Брюксел спрени. Затова, че го имаше ГЕРБ, от Брюксел дойдоха над 10 млрд. за българите за три години и половина. Онези откраднаха 12 милиарда, ние докарахме 10 милиарда от Брюксел. Кога щеше да има Дунав Мост 2 - абсолютно провален проект. 25 милиарда чисти пари сме договорили от Брюксел. Ако искате те да бъдат спрени, изберете си Станишев. На него му бяха спрени всички еврофондове", посочи Борисов. По думите му ГЕРБ запази България стабилна, със силна валута и фискален резерв. „Искрено се надявам да спечелим изборите, за да гарантираме, че българите ще живеят по-добре", заяви Бойко Борисов.

Заместник - председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов обясни, че ръководството на партията се е съобразило с номинациите за кандидат-депутатите от областта. „Затова имаме най-достойните кандидати, които са доказани професионалисти", посочи той и даде за пример Тотю Младенов, който винаги е защитавал интересите на българските граждани в Министрски съвет.

„През 2009 г. ние започнахме да работим и да правим неща, които не бяха правени над 20 години. Основната ни цел беше да върнем доверието на Брюксел, за да развием всяко населено място с помощта на европейските фондове. Започнахме проекта за водния цикъл на Враца, който е за над 140 хил. лв., но за съжаление сега е в застой. Трябва да се вземат мерки, за да не се загубят тези пари. За пример Бяла Слатина успя да усвои над 30 млн. лв за водния цикъл там и проектът е почти готов", обясни Цветанов.

По думите му приоритет на ГЕРБ беше и борбата с организираната престъпност. „С коментарите от днес организираната престъпност успя да си намери говорители политици", допълни Цветан Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5945 |18.04.2013 Проф. Николай Петров: Докато съм министър, няма да има решения на тъмно . 27| 4886 |18.04.2013 ГЕРБ няма да управлява на всяка цена . 18| 5720 |18.04.2013 Кр. Райдовски: ДС няма нищо общо с раздаването на кредити . 127| 7080 |16.04.2013 Борисов застана зад Цветанов: Няма как да се е подвел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads