Реклама / Ads
48| 5920 |07.10.2011 НОВИНИ

Борисов: БСП забравя, че ЕС спря парите, когато те управляваха

.
Бойко Борисов
„Още римляните първо са строили пътища, а след това градове”. Така премиерът Бойко Борисов отговори по време на парламентарния контрол на въпрос на Корнелия Нинова от левицата за свършеното от управляващите за последните две години и приоритетите за следващите две.
 

 

Според Нинова инфраструктурните проекти ще се финансират от бюджета, т.е. с парите на хората, а не по европейските програми. Като аргумент тя посочи факта, че не е изключено парите по ОП „Транспорт” да не стигнат за всички заявени проекти и финансирането на част от тях да остане за след 2014 г.

Това, което говорят хората в Брюксел, вие не го разбирате и няма как да ги разбирате, защото по ваше време бяха спрени европроектите, отговори Борисов.

 

Той заяви, че екипите на министерствата работят много добре и усвояват много добре еврофинансирането. Премиерът поясни, че за след 2014 г. се отлага единствено еврофинансирането за участъка на магистрала „Струма” през Кресненското дефиле. Причината за това според него била, че предишното управление не е имало готовност дори с идеен проект на участъка и сега няма техническа готовност за строителството.

Министър-председателят упрекна левицата, че е харчила излишно милиарди за проектите за АЕЦ „Белене” и хидровъзела „Цанков камък”, които биха могли да отидат за повишаване на доходите на хората.

Борисов посочи, че управляващите имат пет основни дългосрочни проекта - постигане на благоденствие за българските граждани, подобряване на социалната сигурност, гарантиране на обществената сигурност и здраве на хората, развитие на човешкия капитал, превръщане на България в основен фактор за развитието на Европейския съюз.

От трибуната на парламента премиерът Борисов защити своя вътрешен министър Цветан Цветанов за това, че не е отишъл в обхванатата от протести Катуница. Той смята, че връщането на Цветанов от отпуска е щяло да политизира ситуацията и с нищо не е щяло да помогне.

 

"Ако там имаше политически ръководител, говоренето щеше да стане политическо", оправда отсъствието му Борисов. Според него прекратяването на отпуската на Цветан Цветанов, който в момента обикаля страната с предизборна цел, "нямаше да донесе нищо".

 

Премиерът заяви, че е рязал лентички и в ромските махали. След всяка лентичка, която отрязах през тези дни на протести заради Катуница, оставях след себе си по 40-50 км пътища – в Дулово и на други места, похвали се Борисов

 

Той е категоричен, че от тук нататък нищо не застрашава етническия мир. "Всички – роми, българи, арменци и турци са живели добре, така ще живеят и занапред", каза Борисов. "Политическите партии се възползваха всяка една по начина, който и е удобен", уточни премиерът и предупреди партиите да не се заиграват с етническата карта.
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 77| 5770 |04.10.2011 Бойко Борисов: Ще отнемаме имуществото на мафията законно! . 16| 5208 |04.10.2011 Борисов: Изборите са състезание - играеш, биеш, не се отказваш . 87| 17233 |01.10.2011 Премиерът Бойко Борисов: Искат да ни върнат във времето – да се бият по улиците, а държавата да е в състоянието, в което я взех . 56| 6064 |29.09.2011 Борисов: Зад всяка лентичка стои свършена работа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads