Реклама / Ads
45| 5029 |13.02.2013 НОВИНИ

Борисов даде "кредит на доверие 20 дена" на новия шеф на ДКЕВР

.
Премиерът Бойко Борисов постави първите задачи на новия шеф на държавния регулатор Юлиана Иванова, сред които да „прочисти" комисията и да провери как са се формирали цените на тока и парното.
 

Борисов настоя да се изиска проверка от Сметната палата и финансовата инспекция и се обърна към Иванова: „В сряда следващата седмица искам да дойдеш и да ни запознаеш какви мерки са предприети по тези въпроси - от отнемане на лиценз за тези, които са я карали през просото, ако има такива, до санкции и как хората да бъдат максимално убедени, че това, което плащат, реално е излязло като енергия от централите.

Безкомпромисно! Всеки, който си е надробил, ако са си слагали в сметките джипове или са си слагали командировки, всичко това по надлежния ред да им бъде отнето. Ако са признавали фактури, защото искам да ми се отговори на този въпрос, че купуват самите ТЕЦ -ове, които имат въглища, ги купуват на по-високи цени от борсовите. Ако това е така всичко, което излезе, да се сeзира и прокуратурата".

„Всички са виновни, включително и аз за това, че този шеф на ДКЕВР (досегашният председател на регулатора Ангел Семерджиев - бел. ред.) трябваше още след първата година да го омета. Още тогава трябваше с Трайков да си отиде заедно и се забавих. И ми навлече всички тези бели", каза Борисов.

Той се обърна към новата шефка на регулатора с думите „Отиваш и действаш!" и й даде кредит на доверие двадесет дни.

Тя благодари за предоставеното доверие и изрази надежда, че това, което е направено досега, ще бъде по-добро оттук нататък.
Борисов посъветва Юлиана Иванова да се срещне с депутати от различни партии и с протестиращите срещу високите сметки граждани, за да чуе техните искания и предложения, и да направи нужните проверки. По думите му парламентът трябва да разпореди на Сметната палата да направи проверка за 10 години назад на работата на ДКЕВР.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5248 |13.02.2013 Станишев: Аз уважавам съдебната власт за разлика от Борисов . 16| 6031 |12.02.2013 Борисов предложи анулиране на конкурса във Фонд "Научни изследвания" . 23| 5224 |12.02.2013 Отново заплашиха с бомба Борисов . 32| 5738 |11.02.2013 Янев подаде сигнал срещу прокурорите Г. Тафров, Хр. Граматиков и Ст. Ненков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads