Реклама / Ads
33| 7928 |30.10.2012 НОВИНИ

Борисов даде за пример Любо Ганев

.
Източник: Архив
Бившият волейболен национал Любо Ганев послужи като аршин за усвояване на евросредства в страната. Спортистът, който управлява бизнес с метан станции, бе даден за пример от премиера Бойко Борисов.
 

„Щом Любо Ганев е спечелил проект, вече съм спокоен. Щом на такава висота са стигнали резултатите, всичко ще е наред. Най-ниски данъци имаме – това е предостатъчно за бизнеса”, обяви министър-председателят раздавайки договорите за безвъзмездно финансиране на 85 фирми по Оперативна програма „Конкурентоспособност”, съобщава bTV.

Бившият волейболист, сега бизнесмен, благодари на премиера и на правителството за връчения договор: "Това са живи пари и нови работни места. Има над 2000 бенефициента по програмата. Програмата разполага с огромни средства. Ако някой е видял слабост - да я каже, за да бъде отстранена. Оборотите, на които работи министерството, са очевидно по-добри".

Целта на представянето е не да се благодари за парите, защото когато се дават пари - всеки благодари, а е недоволен, когато му ги взимат. Целта е фирмите да чуят коя с какво се занимава и да направят бизнес помежду си, каза премиерът Бойко Борисов.

В речта си пред бизнес аудиторията той по традиция ретроспективно напомни за лошото управление на Тройната коалиция, след което отчете политическата еволюция на кабинета, който управлява:
„Когато ГЕРБ дойде на власт, бяха спрени всички европейски проекти и договори. Преди няколко дни на Румъния й спряха пари, а комисарят Хаан дава България за пример в усвояването на средствата от еврофондовете”.

Министър-председателят не се поколеба да потърси и съвета на бизнеса. "Моля ви, кажете ми ако има слабост по програмата да я отстраним. В следващите години ще има огромни пари, затова участвайте", каза той.

След като получиха достъп до безвъзмездни „живи пари и нови работни места”, представителите на одобрените компании благодариха, но помолиха правителството да изплаща парите навреме. И получиха гаранция лично от Борисов.

Най-големите световни екологични организации дават България за пример, добави Добрев, цитирайки писмо, което е получено днес. Програмата притежава огромен ресурс, който чака проекти. Реално достигналите пари до фирмите са повече от 15 на сто, докато през май те бяха едва 9 на сто, уточни той и призова компаниите да бъдат активни и да усвояват добре средствата.

Проектът за софийското метро е доказано, че е екологично чист, и се оценява не само от европейските екологични агенции, но и от световните, каза министър Добрев. 6 процента от целия ресурс на програмата „Конкуретноспособност" е разплатен за четири-пет месеца, посочи министърът. Всеки ден в понеделник пристига справка.

Днес са разплатени още 20 милиона лева. В програмата има огромен ресурс, който чака проекти. Колкото по-бързо се подадат проектните предложения, толкова по-добре, каза министърът. Страната ни се нуждае от инвестиции. Фирмите да са активни и да усвояват добре средствата. Това ще доведе до разкриване на повече работни места, каза Делян Добрев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6085 |29.10.2012 Борисов: Осигуряваме добри условия на труд на съдии и прокурори . 64| 6354 |28.10.2012 Борисов: Още ни излизат плащания от 2005 година . 40| 7965 |27.10.2012 О. Октай пророкува: Новият премиер няма да е Бойко Борисов . 14| 5576 |26.10.2012 Борисов се заема лично с измамата за милиони в столична община

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads