Реклама / Ads
9| 4632 |21.10.2020 НОВИНИ

Борисов: ДАНС и ДАР да проверят кои са “доброжелателите” на Радев

.
Бойко Борисов, Екатерина Захариева, Томислав Дончев Източник: БГНЕС
Службите да проверят кои са тези “доброжелатели”, които искат да елиминират действията на правителството и на президента и да попречат на нещо, което е толкова важно за България.
 

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на редовното заседание на кабинета в МС. Той разпореди Държавна агенция “Национална сигурност” и Държавна агенция “Разузнаване” да направят проверка.

 

Повод е разигралият се вчера скандал с визитата на Радев в Естония. Президентът трябваше да поеме председателството на страната ни на инициативата “Три морета”. Срещата с естонския му колега обаче бе внезапно отменена.

 

От естонска страна заявиха, че причината е контакт на Радев със заразен с коронавирус.

 

По-късно пък в българските медии се разбра, че шефът на ВВС ген. Димитър Пенчев е дал положителен резултат при тест за COVID-19, а вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е под карантина. Причината - дни по-рано те бяха заедно при честванията по случай Деня на авиацията. Там присъстваше и Румен Радев.

От президентството обаче отрекоха държавният глава да е бил в контакт със заразен.

При пристигането си в София Радев определи случилото се като “активно мероприятие” на своите “доброжелатели”.

 

Подготвихме абсолютно всичко необходимо за посещението на президента Радев в Естония и за домакинството на България в инициатива догодина. Нещо повече - на този ден, когато президентът Радев беше в Естония, по телефона се обади заместник-държавният секретар Кийт Крач, който още веднъж благодари и още веднъж потвърдихме пълното съдействие и ангажираност на България в тази инициатива“, заяви премиерът днес.

 

Той посочи още, че всички необходими от страна на правителството действия са били свършени.

 

“Така че не мога да приема каквато и да е критика, че не подкрепяме инициативата “Три морета”, заяви още Борисов.

 

Премиерът обърна внимание, че сме шестата страна, която участва финансово в инициативата, след като на 2 септември правителството взе решение България да участва с 20 милиона евро в Инвестиционния фонд към инициативата "Три морета“. Националната координация на формата от българска страна също е на много високо ниво като отговорността за това е дадена на вицепремиера Екатерина Захариева.

 

“България вече реално работи по тази инициатива – с 20% закупуване на акции от терминала за втечнен газ в Александропулис. В момента на пълни обороти се работи по газовата връзка Юг-Север, която присъединява пристанището в Александропулис с нашата газопреносна мрежа и през нея ние можем да транспортираме газ на Север, на Запад, във всички посоки. Подготвили сме газохранилищата. Разширяваме за втечнен газ“, подчерта премиерът Бойко Борисов, цитиран от bTV.

 

“Тук не е само газовите връзки, тук са магистралите, жп линиите, интернет свързаност на целия регион, суперкомпютъра, който януари месец ще влезе в действие“, добави още министър-председателят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 4968 |19.10.2020 Борисов: България и САЩ трябва да укрепят двустранното енергийно сътрудничество . 21| 6500 |15.10.2020 Ден 99: Студентите се включват в гражданските протести ден преди Великото народно въстание V /видео на живо/ . 41| 7271 |13.10.2020 Борисов: Строим 7-ми блок на АЕЦ ”Козлодуй” с американска технология . 32| 20430 |11.10.2020 Журналист за сценката на Борисов: Не се диша вече от зловонията на примати и безсъвестни типове!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads