Реклама / Ads
92| 6490 |23.09.2012 НОВИНИ

Б. Борисов: Държави се разпадат, ние строим

.
Бойко Борисов
Всичко, което има в хазната, се събира за учителите, да им увеличим заплатите, на докторите увеличаваме, на пенсионерите, минималната работна заплата, изреди премиерът.
 

Над 150 млн. лева е цялата инвестиция за разширението на пътя Слънчев бряг – Бургас, каза премиерът Бойко Борисов, който посети строителните работи на първия етап от разширението кв. Сарафово – Поморие, предаде Радио „Фокус”.

Премиерът напомни, че това е изключително тежко трасе, с много жертви. "Огромен е трафикът, който идва от АМ „Тракия” към Слънчев бряг и за съжаление толкова години не е правен. Не само, че не е правен, но нарочно са пуснали хората да купят земите в тези региони и само обхода на Ахелой, отчуждителните процедури, са над 20 млн. лв. Изключително важен за туризма е този регион. Вече в другата посока - от Бургас към Резово, Синеморец ще ги завършим в средата на октомври всичките, също не пипани, откакто ги има сигурно”, каза премиерът Борисов. Той посочи, че пътят се строи на части, защото няма толкова пари в бюджета.

„Във време, в което се разпадат държави, в което нашите съседи банкрутираха като страни, ние благодарение на това, че абсолютно всички европейски програми за България работят, нямаме спрени програми и кофинансираме само, направихме и правим големите инфраструктурни проекти, а тези пътища са изцяло с бюджетни пари. Сега за следващата година всичко, което има в хазната, го събираме за учителите, да им увеличим заплатите, на докторите увеличаваме, на пенсионерите, минималната работна заплата и трябва да изцедим възможностите на бюджета с по-големите приходи, които имаме и за тези пътища, които са структуроопределящи за икономиката”, допълни той. До няколко месеца ще приключи разширяването на отсечката. Над 150 млн. лева е цялата инвестиция за разширението на пътя Слънчев бряг – Бургас. „За това работим с четирилентови пътищата, за да използваме банкетите, за които не са необходими отчуждителни процедури. Само за Ахелой, за моста отчуждителните процедури са 20 млн. лв. и още 10 милиона за моста, общо 30 милиона, колкото е естакадата на Меден рудник, трябва да отидат само за Ахелой да мине”, обясни министър-председателят. Ако бъде хубаво времето, участъкът квартал Сарафово – Поморие ще бъде завършен още тази година. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5567 |21.09.2012 Борисов: Обичта на ГЕРБ към Перник е 1 млн лв., на БСП е 15 000 лв . 14| 5416 |15.09.2012 Борисов: Още 50 г. живот има ОЦК-Кърджали . 66| 5524 |14.09.2012 Борисов: Купихте два нискотарифни еърбъса и се чудим какво да ги правим . 109| 7062 |13.09.2012 Борисов: На Путин няма да му е приятна срещата в България, ако знае за иска

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads