Реклама / Ads
14| 7136 |18.09.2017 НОВИНИ

Борисов обещава: ”Дунарит” няма да отиде при Пеевски (Обновена)

.
Източник: БГНЕС
Мога да ви гарантирам, че ”Дунарит” в никакъв случай няма да отиде при Пеевски. С тези странни думи премиерът Бойко Борисов коментира пред бТВ скандалите около военнопромишления комплекс и намерението на държавата да национализира завода.
 

Борисов допълни, че зад тези скандали не стои сянката на Пеевски. Самият той пък не общувал с Пеевски, за да знае дали има интерес в "Дунарит".

 

"Държавата има интерес държавната "Кинтекс" да работи за държавните заводи, а ако може, да помага и на частните. Защо между държавната ВМЗ и държавната компания в Сърбия да има посредник, който да вдига цената", запита Борисов. Така той косвено потвърди информацията, оповестена от служители на "Емко", че държавата се е намесила за спиране на сделки на компанията с държавната "Кинтекс".

 

В деня на отвличането на Адриан Златков реших да не отида в МВР, защото при такива случаи похитителите наблюдават движението на големите началници, заяви  Борисов. Той коментира оповестената от бащата на Златков информация, че го е поканил в дома си в Банкя вечерта след похищението.

 

"Човекът беше ошашавен. Когато има такива тежки престъпления като отвличането, разследващите се опитват да стигнат до престъпниците, а родителят да си получи детето", обясни Борисов. По думите му не е вярно, че в Банкя е бил организиран трети щаб по случая, а просто съответните полицейски шефове са давали информация за случващото се.

 

Борисов коментира и акцията на ГДБОП от уикенда, при която бяха арестувани 8 души от организирана престъпна група.

 

"Сериозна група, има достатъчно доказателства срещу нея. Утре МВР ще оповестят подробности. Занимавали са се с всичко, което може да ви мине през акъла", допълни Борисов, без да отговаря на въпроса дали тази група има общо с отвличането на Златков, каквато информация се появи по-рано.

 

Борисов коментира и новия политически проект на Слави Трифонов.

 

"В демокрацията всеки има право да прави партия и да се развива. Пожелавам успех на Слави Трифонов. Аз също мога да кажа, че в неговото шоу има некачествени хора, но ние не се месим в тези работи.

Ние имаме хиляди общински съветници и кметове - някъде над 3000. Уважаваният от мен Слави Трифонов трябва да е наясно, че минимум ще му трябват толкова души за партията. Нека си помисли дали сред тези хора няма да има поне 30, които да го издънят", заяви Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4516 |16.09.2017 Властта обещава: Тол таксите се задават по родните пътища . 23| 14818 |16.09.2017 Борисов: От чужбина ли Слави ще докара хора за партията си? . 10| 10516 |14.09.2017 Методи Андреев за Фрог: Режимът на Борисов е като на Путин . 1| 4864 |13.09.2017 Борисов ще говори с Порошенко за българския език

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads