Реклама / Ads
88| 6598 |21.09.2014 НОВИНИ

Борисов: Диалогичен съм, но не обичам някой да ми извива ръцете

.
Бойко Борисов
“С поведението на Реформаторския блок срещу ГЕРБ и тежките обвинения, които сипят всеки ден, това е вече един ясен сценарии за влизане отново в избори. Хората знаят, че ние не можем да правим коалиция с ДПС, не можем с ББЦ, след като реформаторите на практика казват с условията, които ни поставят, че не може и с тях, с БСП нито мога да кажа от тяхно име нещо, нито пък аз да говоря. Така че сценарият е виден и той е в действие“.
 

Това коментира по време на посещението си в Нова Загора председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. „Единствената стабилна коалиция, която показват и социалози, и политилози е ГЕРБ и Реформаторския блок. И тогава към тази  коалиция можеш да поканиш експерти или представители на други партии и да имаме по-стабилно управление в парламента. А те предварително казват , че може, ама,  ако няма това, няма онова. Когато преговарям за моята партия, преговарям аз“, допълни Борисов. По думите му, ако сега няма 60% избирателна активност и няма стабилно правителство, на следващите избори ще има 80% избирателна активност, но вече ще е късно. „Избори  декември или януари ще са фатални за България. Тогава няма въобще да правя предизборна кампания, ГЕРБ няма да прави кампания. Вече ще е безсмислено да обясняваме на хората, че нещо може да се направи след декември, януари“, заяви председателят на ГЕРБ.

 

Той допълни, че не е най-важното ГЕРБ да победи, тъй като и на предишните два вота партията е побеждавала, но е важно да има какво да се случи.  „Затова силно вече съм заподозрял  реформаторите, с конфликтите си вътре в партията и поведението си към ГЕРБ, защото  представяте ли  си ДПС и БСП да излязат утре и да кажат,  че пак са в коалиция. Техните избиратели след „горичвото“, което си викаха в Народното събрание  и се обвиняваха, как ще застанат в коалиция? Ще взривят пак обществото! Затова казвам, че в случая ключът за стабилността беше към реформаторите, а те още от самото начало го поставиха  под угроза“, коментира Борисов.  

Председателят на ГЕРБ отбеляза, че за съжаление има упрек към служебния кабинет, защото до този момент нищо не се прави по темата за купуването на гласове. „Навсякъде, където съм минал, хората казват, че вече дори са купили гласовете.  Ние многократно сме казвали, че след като нямаше никаква санкция за купуването на гласове по време на евроизборите, а журналистите пряко изобличиха политически партии, по тези дела няма никакво движение, те отново ще купят“, коментира Борисов.   „За съжаление има няколко партии, които са силно заподозрени, но когато няма надлежно събрани доказателства, няма как нещо да се случи. Неслучайно ГЕРБ побеждава в големите градове, където купен вот не може да има и той не би повлиял.  Затова никой там не го прави, прави се преди всичко в ромските махали и малките населени места, където БСП и ДПС са абсолютни първенци, както и новосформираната партия на „Лидер“ и ББЦ.  Но за съжаление нищо не можем да направим. Затова се борим за висока избирателна активност, дай, Боже, народът да го разбере това и да гласуват всички за когото си искат, тогава вече този купен вот ще стане неопределящ или поне няма да изиграе такава важна роля да влизат цели партии в парламента“, заяви председателят на ГЕРБ и допълни, че накрая може да се случи така , че с 5000- 10 000 купени гласа да влизат в парламента, да провокират  създаването на стабилно правителство и държавата да продължава да стои в тази тежка криза.

 

„Неслучайно вчера казах на реформаторите, че със своите безумни искания и с политиката, която си водят, явно е, че те работят за саботирането на едно стабилно управление. Иначе не виждам-тя е нарисувана коалиция между ГРЕБ и Реформаторския блок, вместо да работим отсега заедно да се договорят , включително смяна на управителя на БНБ, реформи, за които да не се губи време да се направят, те всеки ден се занимават с нас“, посочи Борисов. Той отбеляза, че не е чувал реформаторите да говорят срещу БСП, нито особено срещу ББЦ, „те там си се щадят“, коментира председателят на ГЕРБ.   „Макар че многократно заявихме, ясно е, че никога не сме и правили коалиция с ДПС, продължават да си въртят на грамофонната плоча едно и също. И аз вече си мисля, че те работят в план да няма стабилно мнозинство или поставяйки тези неизпълними за нас условия, не че е толкова важно кой какъв ще бъде, просто когато ни се поставят по този начин не е приятно и отговорно. Това ми е страхът“, коментира Борисов.  Той допълни, че кандидатът за депутат Петър Чобанов  като финансов министър и Орешарски са нанесли огромни поражения на цялата банкова система. „За съжаление сега трябва да се полагат огромни усилия и аз съм убеден, че при едно стабилно правителство, българските банки биха се включили чрез гаранционния си фонд, ако трябва и с повече, да възстановим доверието в банковата система. Но това минава през смяната на управителя на БНБ“, посочи Борисов и допълни, че трябва веднага да се намери консенсусна личност, човек с опит. „Ето тук правя жест отново аз към реформаторите- един  Гаврийски би се справил прекарсно, нищо, че ми е бил конкурент за кмет и съм го победил, но той може да се справи, ако има подкрепа от  парламента. Подобен човек с репутация ни трябва. Сигурно има и други, поне 3-4 човека,  но той  е един от хората, които като мой противник на избори го казвам, много винаги съм го ценял за знанията, уменията, качествата, които има. Така че, аз съм диалогичен човек, но не обичам някой да ми извива ръцете и да поставя условия предварително, не е честно и никога не съм се огъвал“, заяви председателят на ГЕРБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 124| 5746 |20.09.2014 Борисов: Гоненията срещу нас целяха ГЕРБ да бъде унищожен . 65| 5898 |18.09.2014 Борисов: Дойдат ли БСП на власт, банките фалират . 88| 7508 |17.09.2014 Борисов: Създава се паника; КТБ трябва незабавно да се отвори . 41| 5078 |15.09.2014 Бойко Борисов: Никога не сме разделяли кметовете по политическа принадлежност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads