Реклама / Ads
151| 6290 |08.03.2012 НОВИНИ

Борисов: Дойде ли конгрес на БСП, полудяват!

.
Б. Борисов
Има още 5-6 дни за предоговаряне на цените на лекарствата, като видя резултатите, ще взема решение за д-р Ст. Константинов, каза премиерът. Станишев е наглец и явно некомпетентен човек. В България се шири популизъм относно бонусите, констатира още той.
 

Как може Станишев да поставя пенсионерите отново на амбразурата пред него, възмути се по НТВ премиерът Бойко Борисов. Той напомни, че той е вдигнал пенсиите още от началото на мандата си. Станишев явно е некомпетентен човек, заключи Борисов и посочи, че в администрацията му имало назначени минимален процент нови хора. Този наглец се прави, че не разбира - въпросът е в това парите да се върнат от министри, зам-министри и началници на политически кабинети, т.е. от хората, които идват и си отиват.

В България се шири популизъм относно бонусите; ние като още посткомунистическа държава разсъждаваме като комунисти.
Абсолютно популистки се действа, защото един премиер или един министър, когато отиде в чужбина има по 20 или 30 евро на ден. Всеки, който е бил в Брюксел, знае, че ако влезе да изяде една баница с едно кафе, те няма да му стигнат за него, но това се е приело от 22 години, каза премиерът.

Действах като популист, призна Борисов. Накарах ги да върнат бонусите. При тези ниски заплати и огромната отговорност, това си е популизъм. ГЕРБ дойде като различна партия - предупредих ги, че пари няма да изкарат от този мандат и няма да взимат над заплатите. Ще работят тези, които искат да си направят автобиографията с добри резултати.

Разбира се, че сме готови със справката за бонусите. Тези 120 милиона са раздадени от министерствата за хората, работещи там, за да ни заведат в Европа, каза Борисов.

На въпрос за това дали вицепрезидентът Маргарита Попова е получила бонус, той отговори, че не е сигурен за нея. Двамата не били разговаряли по този повод.

Всеки е с оставката си в джоба, коментира премиерът по повод евентуални смени на министри. Като видя на някого името, спрегнато за министър във вестник, това не става. Има още 5-6 дни за предоговаряне на цените на лекарствата, като видя резултатите, ще взема решение за д-р Ст. Константинов, каза премиерът. Той добави, че ексзам.-министърът Г. Павлова не работи в структурата на МС.

Ако един министър не се оправи с лекарствата и не може да обясни пред обществото защо и какво е направил, се поема отговорност, ще изчакаме, повтори Борисов и каза, че смяната на министрите било нещо нормално. Грехота е в здравеопазването да наливаме все повече и повече пари, но да не можем да хванем как изтичат те, коментира премиерът.

Не се бъркам в работата на други партии, но да идва и да си отива този конгрес на БСП, защото те полудяват, Станишев иначе е интелигентен човек, но сега говори като извънземен, констатира Борисов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 123| 6428 |07.03.2012 Борисов: Няма друг, който да може да ги накара да връщат законно взети пари . 77| 6694 |03.03.2012 Борисов: С добрия Дянков се оправяйте до петък, в понеделник ще е лошият Цветанов . 42| 5743 |02.03.2012 Борисов: Една партия в Холандия разиграва целия Европейски съвет . 90| 5670 |29.02.2012 Борисов: Ако не върнат бонусите, ще има уволнения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads