Реклама / Ads
75| 5543 |20.12.2013 НОВИНИ

Борисов: Енергетиката ще фалира, а какво ще каже пощальонът Стойнев?

.
Б. Борисов
За да запазят на всяка цена властта, БСП продължават да манипулират хората с жалки опити. Такъв е и случаят с днешното намаление на цената на тока, с което се похвали ДКЕВР.
 

Това намаление не е продиктувано от експертите на ДКЕВР, то е плод на политически натиск от страна на управляващите, написа експремиерът Б. Борисов в социалната мрежа Фейсбук. Това изкуствено и популистко намалението ще се върне върху всички нас като бумеранг.

Енергетиката ще фалира и
 тогава да видим какво ще кажат т. нар. „експерт“ Орешарски и неговият пощальон Драгомир Стойнев. Кого ли ще обвинят тогава? Тези хора не мислят за народа, те са опасни и единствената им цел е да се задържат на власт, за да грабят и съсипват държавата. Искам да им напоня, че правителството на ГЕРБ завари дългове в енергетиката за 1 милиард и половина, похарчени най-безотговорно за гьола „Белене”, 1 милиард за едва 80 мегавата за „Цанков камък”. Всичко това практически беше поставило енергетиката пред фалит. В тази тежка ситуация ние успяхме да платим тяхната сметка и да намалим кредитите на дружествата с 400 милиона лева само за 2012 г. без да вземаме нови кредити. А сега още с идването на БСП на власт, БЕХ изтегли 1 милиард лева кредит, който се изпари в рамките на дни. Освен това им напомням, че те приеха 2008 г. най-скандалния закон за зелените енергии, с който обрекоха след това ГЕРБ да събира пасивите от този лобистки закон. Напомням им, че ТЕЦ 1 и ТЕЦ 3 на „Марица Изток” стартираха при Костов, но нямаше да бъдат изградени, ако през 2007 г. Румен Овчаров не беше заложил сметките за ток на всички български граждани в полза на инвеститорите. ГЕРБ се опитваше да балансира остатъците от тези крайно безотговорни хора. Ние подписахме две неща в енергетиката – намаляването на цената на газа с 22%, което никога не се е случвало в българската енергетиката и проучване в Черно море за собствени находища на газ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5215 |20.12.2013 Синдикатите ще спасяват енергетиката . 7| 5477 |17.12.2013 КНСБ предвещава колапс в енергетиката . 18| 4758 |17.12.2013 Борисов: Да подслушваш опозицията е тежко престъпление . 35| 5716 |16.12.2013 Борисов: Валутният борд пада, ако се управлява така

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads