Реклама / Ads
34| 5203 |04.02.2014 НОВИНИ

Борисов: ГЕРБ ще подкрепи кандидатурата за главен съдебен инспектор на ССБ

.
Б. Борисов
ПГ на ПП ГЕРБ ще подкрепи и ще внесе в парламента кандидатурата за главен съдебен инспектор, излъчена от Съюза на съдиите в България. Това заявява председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в писмо до председателя на Съюза на съдиите в България Таня Маринова.
 


„Убеден съм, че след широки и прозрачни консултации както в съсловието, така и в останалите професионални гилдии от сферата на правосъдието, българските магистрати можете да откриете между вас и да излъчите най-подходящия и достоен кандидат. ГЕРБ ще подкрепи и ще гласува за кандидат с изключителен професионализъм и морален авторитет, който бъде излъчен от вас с консенсус“, посочва в писмото Бойко Борисов. По думите му, за ГЕРБ дейността на Инспектората към ВСС е от изключителна важност за гарантирането на независомо, прозрачно и качествено правосъдие в България. „Готови сме да подкрепим кандидатурата на безспорен професионалист, който да ръководи по безупречен начин дейността на институцията. Затова използвам случая да Ви уверя, че ПП ГЕРБ ще участва в избора в Народното събрание само при провеждането на прозрачна и истинска състезателна процедура“, категоричен е председателят на ГЕРБ.
 

В писмото си до председателя на ССБ, Бойко Борисов заявява още, че ПП ГЕРБ споделя необходимостта от преодоляване на институционалната криза по повод избора на главен съдебен инспектор към Инспектората на Висшия съдебен съвет. „С прекратяването на компрометираната процедура по избора стана ясно, че това Народно събрание не е в състояние да избере по прозрачен начин безспорен фаворит за поста. Не бихме искали да се повторят грешките за неясна мотивация както за внасянето, така и за оттеглянето на кандидатурата на съдия Веселина Тенева. Защото с това си ръководство и мнозинство, българският парламент задълбочава до максимум институционалната криза както в цялата държава, така и във всички отделни институции, включително и в съдебните“, подчертава Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5528 |03.02.2014 ГЕРБ внасят предложение за Изборен кодекс в парламента . 55| 5850 |03.02.2014 Социолог: Паритет и тиха война между БСП и ГЕРБ . 16| 5392 |02.02.2014 Калфин: С АБВ удряме камбаната, твърдо сме против ГЕРБ . 71| 6050 |02.02.2014 Борисов: Кабинетът "Орешарски" е на минус 4,4 млрд.лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads