Реклама / Ads
95| 5612 |28.05.2013 НОВИНИ

Борисов: ГЕРБ утре няма да се регистрира в парламента

.
Източник: Булфото
Депутатите от ГЕРБ няма да се регистрират на заседанието на парламента утре, когато трябва да се гласува съставът на кабинета Орешарски. Това съобщи бившият премиер Бойко Борисов пред журналисти след заседание на Парламентарната група на ГЕРБ.
 

След като видяхме, че могат да си избират председател на Народното събрание без да се регистрират, и БСП и ДПС радушно се поздравяваха за този вид поведение в парламента, утре ние ще влезем в парламентарната зала, но няма да се регистрираме, за да стане ясна тройната коалиция БСП, ДПС и „Атака", заяви Борисов.

„Никой не тръгва да прави кабинет, ако няма гарантирани 121 човека. С нас не е разговаряно до ден-днешен, така че остават тези три партии. Въпреки че ние сме първа политическа сила, видяхте, че не предлагаме кабинет и не взимаме мандата, защото и „Атака", и ДПС и БСП са против такъв кабинет. Така оставяме утре трите партии да си изберат правителство", коментира Борисов.

На практика това означава, че ако и от "Атака" не се регистрират, както направиха някои от тях при първото заседание на парламента, няма да бъде събран необходимият кворум от 121 депутати. Това би попречило за кворума, необходим за парламентарно заседание. БСП и ДПС имат общо 120 народни представители.

На въпрос - дали така не помагат на останалите три партии да изберат кабинет, Борисов заяви: „Не. Ние им помагаме, защото трябва да имат 121 депутата".

След като разкри какъв ще бъде утрешният ход на ГЕРБ, Борисов се разграничи от номинациите за министри, които бяха свързани с партията му - бившият председател на ДАНС и шеф на кабинета на президента Цветлин Йовчев, кандидат за МВР и шефът на Варненското пристанище Данаил Папазов, готвен за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Борисов призна, че ги познава, но отрече всякаква връзка на партията си с избирането им за членове на кабинета „Орешарски".

Ако кабинетът на Орешарски не беше толкова опасен за България, щеше да е смешен.

Сега тези, които правиха „Дюнигейт", стават министри, коментира експремиерът. На въпрос - дали евентуално някой от депутатите на ГЕРБ ще подкрепят правителството на Орешарски Борисов отговори: „Сега разговарях с всичките си депутати. Няма такова настроение в никой, защото след като видяхме този кабинет, наречен експертен, в кавички, той ако не беше толкова опасен за България, щеше да е смешен. Видяхте, че той 24 часа не можа да удържи. Това, което вчера към 16 - 17 часа г-н Орешарски каза, не можа да удържи до сутринта.

Хората, които застроиха Черноморието, направиха заменките, това, което предупреждавахме еколозите, които бяха най-дейни в протеста, видяха какви хора ще управляват оттук нататък България. То не са „Дюнигейт", то не са заменки", каза още Борисов.

На реплика от журналисти, че „Дюнигейт" е станал по времето на управлението на ГЕРБ, Борисов заяви: „Стана и го спрях на мига. А сега тези, които го правиха, стават министри и то на министерства, които много трудно можеш да го кажеш, изобщо как го формулират, какви мотиви имат за него. А пък със спортната министърка мисля, че ще бъде най-големият смях, който някога е имало. Сега чувам по Фейсбук, че имало и фалшиви дипломи. И това в рамките на 24 часа".

„Вие видяхте, че това, с което БСП подмами хората - точната дума е „подмами” - беше, че ще вдигат данъците, и всички социално слаби си помислиха, че ще се вдигнат данъците на богатите, ще дадат на бедните. Оказа се, че това въобще не са си го мисли да бъде факт.

След това - говореха навсякъде, че „Белене” го почват веднага, ще го строят. Сега виждате, че все едно тази тема не съществува. Да не говорим за тези 250 000 работни места, за които само заради тях аз бих бил готов да ги подкрепя, но се оказа, че те ще станат след 4 години, в края на мандата. Няма кой да ги чака за след 4 години да създават работни места”, заяви Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 55| 5099 |28.05.2013 Станишев: Надявам се "Атака" да не последва примера на ГЕРБ . 57| 8240 |27.05.2013 Ексдепутати от ГЕРБ: Ширеха се рекет и контрабанда . 45| 6093 |26.05.2013 Лиляна Павлова: Някой ден може да има коалиция между ГЕРБ и БСП . 116| 6491 |26.05.2013 Мая Манолова: ГЕРБ са образец на некомпетентност и безотговорност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads