Реклама / Ads
36| 5651 |10.05.2013 НОВИНИ

Борисов: ГЕРБ върна доверието на Европа в България

.
Източник: ГЕРБ
Не се подвеждайте по тези, които правят провокации. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов във Велико Търново, по време на заключителното събитие на партията в града, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.
 

„Не се подвеждайте по тези, които търсят да се сбием на улицата. Те такива си бяха и преди 20 години, такива ще си останат докрай. Ние искаме да градим България. Искаме това, което показваме, това, което го има, да продължи да се прави. Нека бъдем в Европа, нека балканските манталитети и нрави да бъдат само във времето когато се играе хоро, ръченица, и когато хората се веселят“, призова Бойко Борисов.

По думите на Борисов когато председателят на Европейската народна партия Вилфред Мартенс дава оценка, че правителството на ПП ГЕРБ е върнало доверието на Европа в България, няма какво повече да се коментира. „Ако имаше автомагистрала „Хемус“, щеше да е по-лесно. Ако имаме втори мандат, ще има и „Хемус“. Сега има „Марица“, има „Тракия“, има „Люлин“, има „Струма“. От вас зависи кого ще си изберете.

Много неща сме направили за Търново, но „Хемус“ е жизнено важна артерия за тази част на България“, посочи председателят на ПП ГЕРБ. Борисов подчерта, че без изграждането на автомагистрала „Хемус“, няма да има добро бъдеще за Северна България. „Надявам се през следващия програмен период, както всички останали магистрали се градят, и тази да стане факт. Бог да ни пази! Бог да е с нас! Бог да е напред и ние всички след него!“, категоричен бе Бойко Борисов.

„Началото на промяната в България беше през 2009 година. Тогава дойде промяната на статуквото. Нуждаехме се от стабилно правителство, което да върне доверието на Брюксел. Това беше правителството на Бойко Борисов. 38% бяха усвоените средства от европейските фондове, 100% са договорените средства“, припомни заместник-председателят на ПП ГЕРБ, председател на Националния предизборен щаб на партията и водач на листите на ГЕРБ във Велико Търново и Благоевград Цветан Цветанов.

„Тази кампания беше много напрегната, защото нашите политически опоненти не даваха решения на проблемите, нито политически послания. Те заложиха на това да вадят компромати и да дискредитират основния си политически си опонент. Партия ГЕРБ не отговори на компроматите.

Партия ГЕРБ заложи на политическите послания, на отчет за свършеното и на акцентите в политическата си програма“, подчерта Цветанов. По думите му на събитието са били взети засилени мерки за сигурност, защото е имало опити за провокации и сблъсъци с мирните, трудолюбиви български граждани, които подкрепят ГЕРБ. „Извинявам се за неудобствата по пропускателния режим, но искахме да няма агресия и да няма сблъсъци“, заяви Цветанов. Той благодари за подкрепата от хората при всички срещи в тази тежка кампания. „Благодаря на всички общини, които издигнаха моята номинация за депутат от Великотърновския регион. Не съм се колебал въобще, защото обичам Велико Търново и се гордея с Велико Търново“, посочи Цветан Цветанов.

,,Последните години бяха трудни за целия свят, правителството на ГЕРБ под лидерството на г-н Бойко Борисов трябваше да поеме своята отговорност за справяне с кризата и за реформиране на икономиката, която беше оставена в катастрофално състояние от социалистическото правителство. Благодарение на вашата решителност да проведете трудни, но ефективни реформи, получихте широко признание, че Българската икономика е поставена на правилния път. Слоганът на кампания ви „Имаме воля” – точно това доказахте през последните години. Това заяви във видео обръщение председателят на ЕНП Вилфред Мартенс, излъчено по време на предизборното събитие на ГЕРБ във Велико Търново. По думите му не е вярно, че гласа на България не е чут в Брюксел.

Правителството на ГЕРБ освободи европейските фондове, които бяха блокирани от ЕС през 2009 г., поради лошото управление на социалистите и неспособността им да се преборят с корупцията и организираната престъпност, посочи Мартенс. Той допълни, че в средата на 2009 г., когато българските социалисти са загубили властта, България е била на дъното на доверие от страна на партньорите си. ,,По време на управлението на г-н Бойко Борисов вярата на ЕС беше възвърната. Бойко Борисов винаги е участвал в срещите на нашите държавни и правителствени ръководители от ЕНП‘‘, коментира председателят на ЕНП. Убеден съм, че българските граждани ще изберат дясно-центристко управление под лидерството на ГЕРБ и ще оставят пост-комунистите там, където те принадлежат – в опозиция, категоричен бе Мартенс.

,,За първи път от 23 години насам, България е пример за устойчиво развитие и финансова стабилност. Днес, в Европа, България се възприема като стабилен и предвидим партньор, който има светло бъдеще пред себе си с ГЕРБ‘‘, заяви заместник председателят на Европейския парламент Отмар Карас. Той посочи, че при управлението на ГЕРБ, България е успяла да усвои 35 пъти повече европейски средства, в сравнение с усвоените от правителство на социалистите. ,,България успя да запази строга финансова дисциплина по време на най-тежката финансова криза.

Правителството на ГЕРБ успя да пречупи гръбнака на организираната престъпност. За първи път от десетилетия насам, страната възвърна уважението и доверието сред своите европейски и трансатлантически партньори в борбата с организираната престъпност. Това са резултати от управлението на ГЕРБ‘‘, отчете заместник председателят на ЕП. Той заяви, че в Австрия, България и Източна Европа са наричани "новата Азия".

По думите на Карас ГЕРБ има отлична политическа програма, която съдържа реалистични реформи, а не популистки. ,,С такива реформи и цели, ГЕРБ ще гарантира едно предвидимо бъдеще за своите граждани и устойчиви основи за инвестиции. Групата на ЕНП вярвам във Вас!

Пожелаваме на Вас и цялата партия много успех на 12-ти май”, коментира Отмар Карас.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4900 |10.05.2013 Станишев призова хората да свалят с гласа си ГЕРБ от власт . 15| 5331 |10.05.2013 Борисов: Конфликтът в Сирия застрашава стабилността в Европа . 30| 4715 |10.05.2013 ГЕРБ организира изборен туризъм в държавни хотели и станции . 22| 5639 |10.05.2013 ГЕРБ няма да играе по тази свирка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads