Реклама / Ads
104| 5844 |06.04.2011 НОВИНИ

Борисов гони Трайков при пореден гаф

.
Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов отправи последно предупреждение към министъра на икономиката, енергетиката и туриза Трайчо Трайков, който днес пропусна изслушването в Народното събрание, отлитайки направо за преговорите в Москва.
 

Пред журналисти министър-председателят подчерта, че изпълнителният директор на НЕК Красимир Първанов не е уволнен по настояване на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков.

Вчера, по думите на Борисов, в неговия кабинет Трайков и Симеон Дяков спорили чрез видео конферентна връзка за подписаното от Първанов споразумение с руската страна за АЕЦ Белене.

Спорът бил на финансово икономическа тематика и основно спорът между двамата министри бил за думата „парафирам" в Допълнение 12 и последиците произтичащи от нея, уточни премиерът.

Стана ясно още, че Бойко Борисов категорично застава зад Симеон Дянков, който е бил уведомен от Красимир Първанов за хода на преговорите.

Бойко Борисов подчерта, че на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков той е възложил пряко да отговаря за две неща – първо, подписването на контракта с консултанта – най-големия в тази област и съответно довеждането докрай. Докрай означава или отиване на съд или започване на строителство на АЕЦ „Белене”, поясни министър-председателят.

Ако се окаже, че Първанов не е уведомявал министъра си, аз ще подкрепя неговата оставка, каза премиерът по-рано през деня. Политическото говорене по темата АЕЦ "Белене" трябва да спре, призова на заседанието на правителството Борисов.

Припомняме, от вчера министър Трайков обявява, че шефът на НЕК е уволнен, защото е подписал въпросното спаразумение при изричната забрана да прави това.

По-рано днес на брифинг в НЕК "уволненият" шеф Първанов декларира, че е съгласувал всичко с Дянков и Трайков е бил в течение. Освен това той подчерта, че в случая се явява "бушон" и щял да бъде уволнен дори и ако не бил подписал документа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 6430 |06.04.2011 Първанов и Борисов пасуват за скандала "Белене" . 15| 6548 |06.04.2011 Трайков "преметна" депутатите, отлетя направо за Москва . 28| 5313 |06.04.2011 Сидеров: Трайков е виновен за скандала с ексшеф на НЕК . 2| 5091 |06.04.2011 Борисов върна Ботаническата градина на СУ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads