Реклама / Ads
75| 6681 |10.05.2013 НОВИНИ

Борисов: Готов съм да бъда и в опозиция

.
Източник: bTV
Толкова бърза прокуратура, в мечтите си не съм виждал. Надявам се Прокуратурата да продължи по същия начин, да е толкова бърза, да е независима. Защото четири години хората ни питаха - няма ли някой от Тройната коалиция да влезе в затвора? Надявам се, със същата скорост, да продължи и сега, по всички сигнали, включително - вчера от Цветанов, от Яне Янев, от Делян Добрев по енергийната мафия.
 

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването "Тази сутрин" на бТВ. Станишев само в "Кухнята на Звездев" не съм го видял да иде. Подсказвам му, че има още едно място, където може да участва, защото за 16 часа, Станишев беше в две ваши предавания, каза Борисов.

Борисов представи цифри, според които сивата икономика през 2003 г. е била 35 %, сега е 31 %. Вижда се, че сивата икономика в годините спада. Но се вижда, че нито нас могат да ни упрекнат, нито - себе си. Би трябвало да има някаква колегиалност; това го има във всички страни. За контрабандата на цигари - 41 % - 2009 г., 17 % е в момента, каза Борисов. В доклад на КРИБ, сивата икономика в 2007 - 2008 г. е между 50 и 80 %, посочи Борисов. Така че целият клип на Орешарски и това, което обяснява, ето ги данните - спокойно може да види как са се справяли те, как се справят и другите държави.

Учудващо е, че в последната седмица на кампанията толкова активно се работи само по хора на ГЕРБ. За пример Борисов посочи, че в момента, в който кампанията тече с пълна сила, викат Цветанов на разпит. На въпрос за записа, Борисов каза - не искам да коментирам нещо, което никога не съм слушал, нито го чета, нито ще го слушам. При мен са идвали много хора, включително и Кокинов, и други прокурори, и други съдии, каза Борисов. Такъв разговор по такава тема, не е имало - каза Борисов.

На въпрос - монтаж ли е, Борисов каза - не ме интересува какво е. След като е незаконно, няма да го коментирам. Като факт казвам, че по никакъв начин не е влияно на каквото и да е дело. Ако е верен въпросът, че аз съм избрал главният прокурор, защо ще викам Кокинов, а не главния прокурор? Кокинов ми е приятел, Кокинов има много тежко болна съпруга и аз съм му помагал за нейното лечение. Откъде знаете, че след Кокинов не е дошъл друг, попита Борисов.

По думите му - в ход е гигантска манипулация няколко месеца. Говореше се, че съм диктатор - върнах властта на народа; говореше се, че имаме контрол върху медиите - сега се оказа, че само ние нямаме контрол върху медиите. Стана безпощадно ясно, че срещу нас е работено дълго време, за да ни дискредитират. От цяла група и от бизнеса, и от политически партии.

За другия запис, който излезе преди два дни, Борисов каза - това, което излезе онзи ден, е един семинар в Правец на училище за млади политици. Там, освен мен, е говорил и Доган, и други политици са говорили. Там обяснявах на младите политици как при Тройната коалиция са правени бордовете на държавните и общински дружества по схемата три - пет - осем. Някой го е записал.

На въпрос - кой ви записа в дома ви, Борисов каза - не знам. Нямам подозрения за Мирослав Найденов, че той е записвал умишлено, каза Борисов.

Ако партиите в център дясно са в парламента и имаме възможност да направим с тях правителство, ще направим, каза Бойко Борисов. „Ако има малки партии, които влязат в парламента, би могло да разговаряме с тях. Като видим какви са ни силите, тогава правим правителство. Ако не ни достигат, връщаме мандата, идва втората партия, третата”, заяви Борисов.

Борисов посочи, че не иска коалиция, тъй като партията получава държавни субсидии, за да бъде самостоятелна партия. „Иначе защо не се обединим всички и не управляваме”, попита Бойко Борисов.

На въпрос дали е възможна коалиция между ГЕРБ и партия „Атака” или Меглена Кунева, той каза: „Нека да обмислим резултатите, да видим какви хора по възраст, професии, региони са гласували за нас – това също има значение. За разлика от другите всеядни партии, аз не искам да бъда на власт на всяка цена. Властта не ни е самоцел”.

„Партията е монолитна, партията знае кой е лидерът, знае кой е заместникът, дава дължимото на всеки един от нас.” Борисов каза, че вярва на Цветан Цветанов, който по думите му досега не го е подвеждал. „Не виждам какво другите партии ги интересува как е устроена или какво правим в нашата партия, как се управлява или кой е човекът там. Аз съм щастлив, че днес всички социологически агенции, които прочетохте, и няколко червени дават предимство на ГЕРБ. След 4 години управление хората продължават да вярват най-много на нас. Нека минат изборите, хората да се произнесат, да си направят изводи защо само нас мачкат”, допълни Бойко Борисов.

Готов съм да управлявам, готов съм да бъда и в опозиция. Аз и Станишев сме най-подготвените хора. Станишев е бил премиер 4 години, той знае и трябва да си поеме отговорността, не да я прехвърля, каза още Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4821 |10.05.2013 Борисов: Зад СРС-тата стоят икономически интереси . 33| 5373 |09.05.2013 Бойко Борисов: ДПС щели да ни изметат?! Така ли се метат толкова българи . 1| 5122 |09.05.2013 Правосъдният министър: Държавната администрация е готова за изборите . 89| 6037 |07.05.2013 Б. Борисов: Прекрасно, Станишев излага България!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads