Реклама / Ads
111| 5460 |04.09.2011 НОВИНИ

Борисов: Хората ще кажат кой е най-достоен за президент

.
Бойко Борисов
Росен Плевнелиев и Маргарита Попова, които днес ГЕРБ издигна за Дондуков 2, са най-независимите претенденти за най-високите постове в държавата. Това каза премиерът Бойко Борисов в предаването на “4 очи” по Нова ТВ броени часове след като управляваща партия обяви кандидат-президенската си двойка.
 


Това са хора, които са се доказали в работата, сами са направили кариера, знаят да казват “не” и да убеждават; експерти, които имат модерни идеи за европейското развитие на България. Затова е твърде неуместно, когато някои лидери на опозицията се опитват да лансирата тезата, че те ще слушат Борисов и ще правят това, което той ще им каже, допълни още министър председателят.

 

Борисов разкри пред Цветанка Ризова, че неговият фаворит бил вътрешният министър Цветан Цветанов, който до края е останал лоялен към ГЕРБ и лидера му.  Но на този етап, когато пред правителството стоят много по-важна задача, каквото е завършването мандата на ГЕРБ, той е много по-полезен като министър.

 

Що се отнася до това защо той не се е кандидатирал за държавен глава, Борисов бе категоричен: Сега аз имам много по-голям ангажимент – да балансирам в експертното правителство на ГЕРБ. В този момент това мога да правя само аз.


Премиерът отново припомни за това, как в продължение на много време му е бил задаван въпроса дали ще се кандидатира за президент. Затова сега си позволил да се пошегува и да каже, че своята заявка за Дондуков 2 ще направи след 5 години.

 

Това обаче не означава, че ще изпълня обещанието. След 5 години мога и да излъжа, но ще ми е простено, защото досега никога не съм си позволил да лъжа, каза с известна ирония Борисов.

 

Премиерът изтъкна още, че не се интересува и не иска да гледа никакви данни от социологически проучвания, пък били те и на МБМД. По думите ми това били “сметки без кръчмар”, тъй като народът е този, който ще оценява, който ще избере най-достойния.

 

По думите на Борисов кандидат-президентите, които според социолозите имат най-големи шансове – Плевнелиев, Кунева и Калфин, са европейски политици, които заслужават уважение и подкрепа. Който и от тях да спечели, това ще бъде знак пред Европа, че в България има вече прогнозируеми политици, които могат да правят една наистина европейска политика. Това ще бъде и добър пример за младите хора в България.

 

В същото време обаче, премиерът се надява ГЕРБ да  спечелят президенските избори още на първия тур. Но както се казва “глас народен, глас божий”, бе лаконичен Борисов.

 

Той категорично отхвърли обвиненията на БСП, ДПС и сините, че изборите за кметове и общински съветници ще бъдат най-манипулираните и задкулисни.

 

Те съдят по себе си, отсече Бойко Борисов. Знаят какво са правили преди. Но аз гарантирам лично, че задкулисни игри и манипулаци, няма да допусна.  

 

Той не пропусна да отговори и на репликата на президента Георги Първанов, че е “човек на твърдата ръка”.

 

По-добре на твърдата ръка, отколкото на меката китка, пошегува се премиерът. И все пак аз съм  доказал, че съм демократ. Доказва го и това, че дадох пълната си подкрепа на Росен Плевнелиев за поста на Дондуков 2, въпреки, че можех аз да бъда на негово място, коментира министър-председателят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 50| 4989 |03.09.2011 Борисов: Сега магистралите, после изтребителите . 98| 4927 |02.09.2011 Б. Борисов: Ако Първанов не ни похвали, би изглеждал смешен! . 18| 5824 |30.08.2011 Т. Младенов: Хората ще работят повече и ще получават по-високи доходи . 42| 5607 |29.08.2011 СДС-Добрич отлюспи хората на Костов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads