Реклама / Ads
31| 6109 |26.11.2020 НОВИНИ

Борисов се хвали: Ние сме една от първите държави в ЕС, които подкрепиха бизнеса и гражданите

.
Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов се похвали с решението на Европейската комисия да отпусне почти 1 милиард евро за подкрепа на микро, малките и средни предприятия у нас. Средствата ще бъдат отпуснати по ОП “Иновации и конкуретноспособност”. Коментарите под публикацията му във Facebook обаче влизат в пълен контраст с приповдигнатия дух на министър-председателя. Освен това думите му са в разрез с позицията на засегнатия бизнес.
 

“Пренасочваме 511 млн. евро европейски средства в подкрепа на българската икономика и бизнес. Безвъзмездната финансова помощ ще отиде при микро, малките и средните предприятия у нас.


Парите са от Европейския фонд за регионално развитие и от Кохезионния фонд и се отпускат след като ЕК одобри изменение на оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“. Ние сме една от първите държави членки на ЕС, които реагираха на икономическата заплаха и подкрепиха бизнеса и гражданите с редица мерки. Мобилизирали сме всичките си усилия и вярваме, че бързо и ефективно ще можем да подкрепим всички засегнати от пандемията”, написа Борисов.

 

Ето обаче част от коментарите под публикацията:

 

“Е как няма да има икономическа заплаха, като сте неспособни? За тази криза се говори от месеци, но няма кой да си прави ПР с джип!”

 

“А нещо по-конкретно и по-достъпно за самоосигуряващите се?”

 

“Помощта ще отиде в чекмеджето, то е ясно”

 

“Много сте добри в "пренасочването"

 

Междувременно припомняме, че днес консултанти по европейски програми сигнализираха за пореден път, че премиерът Бойко Борисов прехвърля 156 млн. лв., предназначени за подкрепа на малкия бизнес, към подпомагане на ресторанти, барове и дискотеки заради временния им локдаун.

 

Повече прочетете тук.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 11747 |26.11.2020 Консултанти по европроекти изригнаха: Борисов взима парите от малкия бизнес, за да ги даде на ресторанти и барове . 31| 15929 |26.11.2020 Ивайло Мирчев: Бойко Борисов копира 1:1 изречения от речта на шведския премиер . 2| 4536 |26.11.2020 Калоян Паргов: Столична община е на път да отбележи още една нулева година в борбата с мръсния въздух . 7| 4985 |25.11.2020 Д-р Виктор Серафимов: Венецианската комисия показва, че Борисов напълно е изчерпал доверието на ЕНП и ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads