Реклама / Ads
4| 5508 |29.07.2017 НОВИНИ

Борисов се хвали пред студенти: В тройката сме с най-нисък външен дълг

.
Източник: БГНЕС
”Популизмът не е довел никоя държава до добър изход, Гърция е достатъчно ясен пример за това”, каза премиерът и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на конгреса на Европейските студенти демократи във Варна.
 
На въпрос от страна на студентите как успява с партията си да управлява България и да я води до такива успехи, както и какви съвети би дал, Борисов коментира: „Европа преодоля доста кризи, нито една не беше създадена от нея. Но няма нищо по-хубаво от нашата обща Европа. Финансовата и икономическа криза ни беше привнесена, мигранската криза ни беше привнесена, защото това е най –хубавото място за живеене в света. Освен това Европа, със своите управления – ЕС, ЕП, ЕК, е възможно най-демократичното нещо, което може да се създаде като управление. Това понякога създава възможности за по-бавни темпове при решаването на кризи, но като млади хора това не трябва да ви плаши, защото Европа винаги се справя в това отношение, както и във финансово-икономическата сфера. Ние сме си извадили поуки“, добави той.

По думите муq в момента България е в тройката с най-нисък външен дълг в Европа. „Бюджетът ни е на излишък, не на дефицит. Имаме 13 млрд. фискален резерв. Подвеждането по популизма не е довело никоя държава до добър изход. Гърция е достатъчно ясен пример за това. Виждате колко години ЕС, еврозоната, Международния валутен фон, Световната банка на всеки 6 месеца се занимава с Гърция. Притеснително е и нарастването в огромни размери на външния дълг и на Италия, и на Франция. Но да се надяваме, че те имат мощни икономики и ще излязат от това положение. Моят съвет към вас е харчете толкова, колкото изкарате“, допълни той.

"Следващата криза беше мигрантската. Тя се получи, защото се води една изключително недалновидна политика в целия арабски свят. Категорично, всички ние сме против диктата", заяви Борисов.

„Нашите външни министри, заместник-външни министри на Европа трябваше да помислят какво следва, след като се свали диктата. Какво ще се случи с Ирак, Сирия, Либия, Йемен, Афганистан и колко трилиона ще са необходими, ако един ден спре войната да се възстановят тези държави, за да може младите хора да се върнат там. Животът е днес“, коментира Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6345 |29.07.2017 Боян Чуков: Словенско семейство бе арестувано в Турция преди българката . 8| 19592 |28.07.2017 Само във Фрог: МВР проспало предсмъртно писмо на ”убития” в Пловдив . 3| 5884 |28.07.2017 Паметникът пред НДК отиде в историята . 0| 5841 |28.07.2017 МВР без напредък за убийството в Пловдив и нападенията в столицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads