Реклама / Ads
1| 4414 |11.02.2019 НОВИНИ

Борисов не се яви в съда по делото срещу Петър Москов

.
Томислав Дончев и Петър Москов Източник: БГНЕС
Борисов не се яви да свидетелства по делото срещу Петър Москов. Бивши и настоящи членове на кабинета дадоха показания в Специализирания наказателен съд за турските ваксини.
 

Припомняме, че срещу  бившият здравен министър Петър Москов е повдигнато обвинение заради приетите като дарение през 2015 г. от Министерството на здравеопазването на Турция 100 000 дози ваксина „Пентаксим” и 100 000 дози ваксина „Хепатит Б“ – „Еувакс Б“, които не са разрешени за употреба на територията на България. Фрогнюз излезе с първи публикации за вноса на турските ваксини. Срещу Москов е повдигнато и второ обвинение заради това, че през 2015 г. умишлено е улеснил сключване на неизгодна сделка за дарение на 5 000 000 дози ваксини „БЦЖ“.

Освен Москов обвиняеми по делото са още Адам Персенски, Любомир Димитров, Росен Алексиев и Юлияна Ценкова.

 

Днес премиерът Бойко Борисов не се яви в Специализирания наказателен да свидетелства по делото срещу бившия здравен министър Петър Москов заради неотложен ангажимент. Той е изпратил молба до съдебния състав да бъде разпитан на друга дата. Свидетел по делото е и Меглена Кунева, която също не се яви, съобщава бТВ.

 

Москов е обвинен, че е приел доставка на турските ваксини в България, без да са разрешени за употреба у нас и е ощетил с над 320 милиона лева държавата. В съдебна зала се явиха Томислав Дончев, Владислав Горанов, Ивайло Московски и Божидар Лукарски. Те дадоха показания по делото за турските ваксини.

 

Томислав Дончев обясни, че не помни детайли от взетото решение, но е подписал решението на правителството за дарените ваксините, осигурени заради кризисната ситуация през 2015 г.  Владислав Горанов, въпреки, че подписът му не фигурира под документа, обясни процедурите за вземане на подобни решения.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5737 |11.02.2019 Посланикът на Великобритания спешно при Борисов заради отравянето на Емилиян Гебрев . 5| 4462 |11.02.2019 Разпитват Борисов в съда по делото срещу Петър Москов и вноса на турските ваксини . 9| 8193 |08.02.2019 Борисов към Тренчев: Когато ние марширувахме по плаца, ти се бореше за демокрация . 15| 4529 |08.02.2019 Борисов: Ще покажем от танкер до бензиностанция как се контролира горивото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads