Реклама / Ads
32| 6001 |11.05.2011 НОВИНИ

Борисов: Не искаме категорично подкрепата на Доган

.
Бойко Борисов
Когато искам, ще кажа кандидатите на ГЕРБ за президент. Категорично не желаем подкрепата на ДПС за изборите. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред медиите в село Калояновец, Старозагорско, в отговор на въпрос дали ще приеме подкрепата на Доган.
 
„Както и за предишните президентски избори г-н Първанов и по-точно инициативен комитет е казал кандидатурата през август месец, а изборите пак са били през октомври, така и ние ще кажем август месец за кандидат-президента на ГЕРБ. Това е демократично право на партията. Ще си кажем, когато искаме кандидата. Няма да вървя по свирката на когото и да било” , отсече Борисов.

Премиерът Бойко Борисов, министрите Симеон Дянков и Александър Цветков и посланикът на Италия Стефано Бенацо дадоха старт на проекта за модерната европейска железница в България. Проектът е за рехабилитация на жп инфраструктура в участъци по линията Пловдив - Бургас и е на стойност 400 млн. лв.

Днес правим нещо, което 20 години хората са чакали, коментира премиерът, който откри официално рехабилитацията на железопътната линия „Пловдив – Бургас” на гара Калояновец. „Винаги съм казвал, че когато има движение, с него идват и парите, инвестициите и съпътстващите бизнеси и това е работа за хората”, подчерта той.

С проекта се откриват 600 нови работни места. Очаква се следващата година първият участък от линията да бъде готов. „Вече не ви говорим за бъдеще, светло, че там някога, някъде ще се случи нещо. В рамките на тази и следващата година ще почнат да излизат вече свършените за няма и две години от нас неща”, каза още Борисов.

Премиерът отново изтъкна, че яснота по темата с пенсионерските добавки ще има, когато се направят разчетите. „След като имаме разчета, на тези най-слаби социални слоеве ще се опитаме да помогнем, защото действително са зле. Много искаме това да се случи, но в разчетите на бюджета това ще стане ясно в средата на юни”.

„Спрете да мрънкате и да ставате популисти и вие. Днес откриваме отсечка, в която се вливат 400 милиона лева в инфраструктурата. Откриват се работни места. Всичко това, като се задвижи в тази и следващата година – това са пари, милиарди, които влизат в държавата. Това ще даде възможност след това да се вдигнат и пенсиите, и заплатите”, обърна се към журналистите Бойко Борисов.

На въпрос защо животновъдите протестират, след като няма забавяне на средствата, Борисов отвърна: „Защото ги карат една част от тях. Същите тези едно време се въртяха около мен и като им видяхме акъла, просто ги отстранихме. Милиарди изсипахме в земеделието и във всички области – тютюна, зърнопроизводството. В момента има само няколкостотин от хилядите, които изплатихме”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 57| 5223 |08.05.2011 Б. Борисов: Президентският избор е битка на лидери . 12| 6291 |04.05.2011 Борисов: Участваме в "Евро+", влизаме в Еврозоната . 5| 6370 |01.05.2011 Пл. Димитров: Искаме пари и социална защита . 7| 6741 |30.04.2011 В. Димитров: Искаме по-тежки санкции за картелите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads