Реклама / Ads
4| 4086 |26.09.2019 НОВИНИ

Борисов от Южна Корея: Най-отпред бих поставил взаимоотношенията между нашите университети и академии

.
Бойко Борисов и неговите домакини
България и Република Корея са поставили образованието и културата като свои приоритети. ”Затова най-отпред бих поставил взаимоотношенията между нашите университети и академии”, каза премиерът Бойко Борисов на брифинг в правителствения комплекс в Сеул след срещата си с министър-председателя на Република Корея И Нак-йон.
 

Премиерът Борисов се надява на подкрепа от правителството в Република Корея за реализирането на проект за производство на батерии за електромобили в България. Има възможност да се открие и директна самолетна линия между Сеул и София.

 

Над 31 фирми в България произвеждат части за "Хюндай", посочи Бойко Борисов. Той се надява след посещението му да се задълбочи сътрудничеството между България и Република Корея. Борисов в приел поздравления от южнокорейския премиер И Нак-йон за назначаването на Кристалина Георгиева за управляващ директор на Международния валутен фонд.

 

И Нак-йон заяви, че посещението на Бойко Борисов в Република Корея ще задълбочи отношенията между двете страни в навечерието на 30-годишнината от началото на дипломатическите им отношения. Обсъдена е идеята за открито сътрудничество в бъдеще между Република Корея и България, между които се наблюдава нарастване на стокообмена и търговията.

 

Южнокорейският премиер изрази надежда, че компании от неговата страна ще инвестират в България. Според И Нак-йон в България може да се произвеждат батерии, както и части за електрически автомобили. Подписаният днес меморандум в областта на енергетиката ще допринесе за по-добро сътрудничество в сферата на възобновяемата енергия.

 

Обсъдено е сътрудничеството в високотехнологичните области. Ще се засили сътрудничеството в туризма, културата и образованието, добави И Нак-йон. Освен това е договорено да се създадат предпоставки за бъдещо сътрудничество и просперитет между двете страни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4900 |25.09.2019 Борисов троши дъска с юмрук, получи девети дан в корейското бойно изкуство таекуондо . 10| 4595 |24.09.2019 Борисов кацна в Южна Корея, предстои му среща с премиера . 8| 4110 |24.09.2019 Премиерът заминава на посещение в Южна Корея . 10| 4436 |23.09.2019 Борисов разговаря с председателя на Военния комитет на НАТО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads