Реклама / Ads
16| 5204 |04.10.2011 НОВИНИ

Борисов: Изборите са състезание - играеш, биеш, не се отказваш

.
Бойко Борисов
Законът "Попова", който предвижда конфискация на имущество, придобито по престъпен начин от хора, срещу които няма влезли в сила присъди, ще го има в този му вид. Такова каза министър-председателя Бойко Борисов по време на среща с българската общност в Прага снощи.
 

 

Премиерът увери, че спорният текст, който вече беше отхвърлен веднъж от парламента, ще бъде приет. Той има подкрепата на Венецианската комисия, въпреки че у нас събра много критики.

Ето какво каза още Борисов, който е на официално посещение в Чехия, за закона "Попова": "Този закон, по начина, по който е изписан, дори в препоръките на европейския доклад, в много държави би се приел като, едва ли не, връщане към комунизма - конфискация без съдебно решение. Да, днес сме ние, няма опасност от нарушаване на демокрацията. А утре, ако са други? Да дойдат да ти вземат къщата, ако след две години съдът ти я върне, през това време тя се разрушила, кой ще ти я плати? Но те вече толкова са наплашени от България през тези 20 години, че казват: Не, искаме да го има! Добре, ще го има. Ще положим огромни усилия и ще го приемем в този вид. Макар че и те знаят, че това не е точно така. В края на краищата, във всички правови държави, съдът е този, който накрая решава дали си грешен, дали по престъпен начин е придобито това имущество или каквото и да било. Ние сега ще го приведем в действие без съдебно решение".

Представителите на българската общност в Прага, които участваха в срещата с премиера Бойко Борисов, се вълнуваха и от предстоящите избори у нас. На въпрос защо му е и президентската власт министър-председателят отговори, че това е все едно да питаш мениджъра на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън защо му е отборът да участва в Шампионската лига. "Демокрацията е това. Ти си отбор, това е състезанието - участваш и биеш. Не се предаваш", обясни Борисов.


 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 87| 17230 |01.10.2011 Премиерът Бойко Борисов: Искат да ни върнат във времето – да се бият по улиците, а държавата да е в състоянието, в което я взех . 56| 6063 |29.09.2011 Борисов: Зад всяка лентичка стои свършена работа . 110| 6466 |28.09.2011 Б. Борисов: На този, който създава напрежение, аз отговарям с пътища . 66| 6586 |25.09.2011 Борисов: Наказания за виновните в Катуница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads