Реклама / Ads
2| 5492 |26.10.2012 НОВИНИ

Борисов: Изложбата "Париж 1900" доказа напредъка на връзките ни с Франция

.
Бойко Борисов и Бернар Казньов Източник: Министерски съвет
Благодаря за задълбочените отношения и връзки между нашите страни, подчерта министърът по европейските въпроси на Франция Бернар Казньов по време на разговор с министър-председателя Бойко Борисов.
 

„Благодаря за задълбочените отношения и връзки между нашите страни. Както френското правителство, така и президентът г-н Франсоа Оланд, отчитат положително възможността Франция и България да си сътрудничат по теми, важни за двете държави и за Европейския съюз, както и да обсъдим перспективите как да се разреши кризата, да предприемем инициативи относно повишаването на икономическия растеж”, подчерта министърът по европейските въпроси на Република Франция Бернар Казньов по време на разговор с министър-председателя Бойко Борисов.

Двамата със задоволство отбелязаха 30% ръст на двустранния стокообмен през 2011 г. „Има икономически въпроси около бъдещите пътища за сътрудничество, които ще позволят на наши предприятия да действат за растежа и развитието в България”, допълни той.

„Франция подкрепя успехите на вашето управление относно финансовата дисциплина, която спазвате и макроикономическите ви показатели”, изтъкна Бернар Казньов. Позицията на двете държави е за запазването на размера на финансиране на Кохезионната политика в бюджета на ЕС за периода 2014—2020 г., която следва да осигури достатъчно ниво на финансиране, като ключов инструмент за постигане на целите на Стратегията "Европа 2020".

„Отношенията между нашите две държави се задълбочават и развиват на високо ниво. Откриване на изложбата „Париж 1900” в София в Националната галерия за чуждестранно изкуство е събитие, което привлече огромен интерес и доказа напредъка на нашите връзки и в сферата на културата”, заяви премиерът Бойко Борисов.

„Високо ценим постигнатите договорености българското културно наследство да бъде представено в Лувъра”, каза още министър-председателят.

По думите му, спазвайки строга фискална политика, държавата ни продължава да настоява за запазване на общия размер на бюджета на ЕС, предложен от Европейската комисия през юни 2011 г. Премиерът Борисов изтъкна, че основните приоритети за страната ни в рамките на общия пакет на МФР 2014-2020 са да се осигури достатъчно ниво на финансиране за Кохезионната политика като ключов инструмент за постигане на целите на Стратегията "Европа 2020".

Той подчерта, че основният източник за финансиране на бюджета на ЕС следва да бъде ресурс, базиран на Брутния национален доход, тъй като той е индикатор, който реално отразява икономическото развитие на държавите-членки и тяхната способност за плащане.

По време на срещата бяха обсъдени теми, свързани с енергийната област, поддържането на регулярен политически диалог между България и Франция, активизиране на двустранното сътрудничеството във всички сфери от взаимен интерес, обмяната на позиции и по актуални теми от дневния ред на ЕС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5961 |25.10.2012 Борисов: Дружба с Русия винаги, но честна . 30| 5289 |19.10.2012 Борисов: Изчистихме юридическите грешки от въпроса за референдума . 20| 5587 |19.10.2012 Борисов: Много колеги не са си извадили поука от кризата . 63| 7138 |17.10.2012 Борисов: Не може атомна, трябва да е ядрена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads