Реклама / Ads
31| 4531 |27.12.2014 НОВИНИ

Борисов изпраща една ужасна година

.
"Бистришките тигри" за трети път спечелиха коледния турнир Източник: Булфото, архив
Колкото по-бързо забравим 2014 г., толкова по-добре, коментира премиерът Бойко Борисов.
 
"Ужасна година. От 6 декември до последния работен ден изплатихме 3,170 милиарда по КТБ. Представете си това да влезе в спортни площадки, стадиони и какво ли още не. Тези пари можеше да ги харчим много сериозно", продължи Борисов. Последните десетина дни направихме много важни неща - дадохме коледни надбавки, пуснахме еврофондовете, разплатихме по общините.

Дадохме 12 млн. за залата в Пловдив. Някъде март ще имат подобна на "Арена Армеец" зала. Дадохме 10 млн. за залата във Варна. Знаете какъв кимизарник беше. Там беше едно нищо, непипано, откакто е построено. Това са все места, където ще има Световни и Европейски първенства. Над 15 зали сме направили из цялата страна - от Сливница до Свиленград", заяви той.

Днес отборът на Бойко Борисов Витоша Бистрица спечели и коледния футболен турнир в София. „Най ми е жал, че се държат невъзпитано. "Левски" винаги е бил отборът на народа, защото е имал най-големите джентълмени във футбола. Всичките се държат невъзпитано - от публиката до треньорите", заяви Борисов след края на спортната проява.

"При нас в Бистрица има дисциплина, трудолюбие, тренировки, организация - всичко, което за съжаление го няма в повечето отбори", каза още премиерът. Според него, за да върви напред българския футбол, всички трябва да копират модела на Лудогорец.

"Как нямат пари? Бюджетите на Левски в последните години не са по-малки от на Лудогорец. Само че всеки треньор, като им сметнете колко треньори са минали само през последните три-четири години, колко изпълнителни директори, колко футболисти, и то за по 400-500 хиляди евро. Дойде нов екип, смени футболисти, платят неустойки и така. Лудогорец Киро си ги гледа, както един добър президент на фирма би си гледал бизнеса. Инвестира, слага, знае какво му трябва, знае кой да продаде, знае кой да вземе, но преди това, знаете, и аз му помогнах за материалната база - стадион, тренировъчни игрища. А могъщите софийски отбори една блажна боя не искат да сложат", каза още Борисов и добави, че ако отборът му влезе в "А" група, ще ги накара "с един варел блажна боя да боядисаме, да не е такова олюпено".

"Не искам да се впускам в коментари, отделих малко време да ви кажа "Честита Коледа", дано всичко да е по-добре за страната, да сме по-спокойни, по-мирни. Както на тях не им е работа да говорят за политиците, така и на нас не ни е работа да коментираме. Можем да си дадем само мнението като запалянковци".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4496 |27.12.2014 Подобрява се една от пострадалите при взрива в Мъглиж . 89| 5341 |25.12.2014 Борисов: Желая на всички българи здраве, късмет и благоденствие . 3| 4645 |23.12.2014 По разпореждане на министър-председателя Борисов започва проверка на ЕРП-та . 2| 4637 |23.12.2014 Борисов: Отиваш да му помагаш да оживее, то налита да те бие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads