Реклама / Ads
21| 8382 |20.11.2010 НОВИНИ

Борисов изпрати кмет да иска сметка на тройната коалиция

.
Бойко Борисов
Кметът на маданското село Средногорци Светлан Младенов бе посъветван от премиера Бойко Борисов да попита предишното правителство къде са излишъците и защо улиците в селото са разкопани.
 

Младенов и кметът на община Мадан използваха визитата на министър-председателя, за да се оплачат от проблем, който мъчи средногорци вече две години. В навечерието на изборите през 2009 г. в селото започнала смяна на водопроводната мрежа, разкопани били всички улици. През септември обаче проектът спрял и оттогава улиците си стоят кални и разкопани. Борисов веднага реагира и прати местният управник да търси сметка от предишните управляващи защо не са си свършили работата докрай.

Нашето правителство довършва всички проекти и то качествено, каза премиерът. За пример бе даден рехабилитираният път Смолян-Соколовци. Единствената възможност за довършването на проекта в Средногорци е кандидатстване с проект по програмата за развитие на селските райони, намеси се земеделският министър Мирослав Найденов и обеща съдействие. 2 млн. лв. ще струва окончателното довършване на водопровода, обясни той. След уточненията премиерът заяви, че когато проектът стане готов, хората ще могат да дадат своята оценка на изборите следващата година.

Бойко Борисов обеща и 30 000 лева за основен ремонт на покрива на селската църква. Парите бяха издействани от местната жителка Мария Трошанова, която използва момента и пред събралото се множество информира правителственият ръководител, че покривът на църквата е в окаяно състояние и помоли да бъдат отпуснати около 40 000 лева за основен ремонт. Сумата ще бъде дадена от Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която във вторник ще се събере и ще вземе решение да отдели нужните средства, съобщи премиерът. „Вместо плакати, листовки и други агитационни материали ще ремонтираме покрива на църквата”, каза Борисов.

Основната цел на средногорската визита на министър-председателя бе да се запознае с хода на рехабилитацията и реконструкцията на пътя Смолян – с. Средногорци, част от път ІІ-86. Възложител на обекта е Агенция „Пътна инфраструктура”, а изпълнител – консорциум „Ентехнос”. Стойността на строително-ремонтните дейности възлиза на 6.636 млн. евро, осигурени от държавния бюджет и програма ФАР – Трансгранично сътрудничество. Борисов даде много добра оценка на рехабилитираната отсечка. Той посочи, че пътят решава проблема с инфраструктурата на редица населени места, които ще спечелят от него, защото ще станат привлекателни за туристите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5210 |19.11.2010 ДПС нападна Борисов, иска го в парламента . 124| 14584 |19.11.2010 Слави Трифонов: Кабинетът и Борисов са некомпетентни . 8| 4993 |16.11.2010 Борисов: Едно е да се возиш, друго е да караш в мъгла и дъжд . 17| 6263 |15.11.2010 Първанов изпрати турския посланик със "Стара планина"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads