Реклама / Ads
0| 4645 |23.07.2015 НОВИНИ

Борисов, кахърен: Имаме 130 гласа, трябват ни 160!

.
Бойко Борисов
Имаме около 130 гласа за промените в Конституцията, а са ни необходими 160. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на Годишната среща на министър Даниел Митов с посланиците на Република България, предаде Фокус.
 
"Доста напред придвижихме пенсионната реформа, здравната. Надявам се и днес на председателския съвет да успеем да придвижим напред и съдебната, защото имаме малко време. Приехме една стратегия за съдебна реформа, която събра голямо мнозинство в парламента. Впоследствие група депутати внесоха текстове за няколко промени в Конституцията. Когато дойде време да се гласува, се оказа, че има диаметрални противоречия между партиите", обясни Борисов.

Той посочи, че има около 130 гласа, а са необходими 160 за промяна в Конституцията. "Затова се наложи да се проведат многократно и консултации с опозиционните партии. ПФ не беше сигурен, нищо, че подкрепя управлението. Благодаря на Валери Симеонов затова, че се яви един от моторите това да се случи. ПФ вчера потвърди подкрепата си, БДЦ също, ДПС с куп компромиси, които направи, промени своето решение. Продължиха срещите и с колегите от РБ. На път сме да се обединим около нещо, което 25 години много са искали да направят, но по една или друга причина не е направено. Предложението ни, по което мога да събера над 180 гласа, е разделянето на ВСС", подчерта Борисов.

Той уточни, че второто, по което имат голямо съгласие е засилването на съдебния инспекторат. "Третото е за избора на магистрати - да си идва по вертикалата от тях. Върху това искаме да съберем над 180 гласа. По моята сметка можем да съберем поне 190 гласа. Ще питаме Конституционния съд между първо и второ четене дали това е „ОК” според тях. Това би било голям знак към нашите партньори, защото това е ключово. Всеки иска да си препише заслуга и да водещ, с изключение на мен. Надявам се да успокоим всички, че загубите са никакви, а ползите огромни. Това ще даде възможност за добри инвестиции и добър доклад", каза още Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7288 |17.07.2015 Порошенко: Имаме данни за нахлуване на агресор в Украйна . 0| 4737 |09.07.2015 ВСС кани Борисов, за да се оплаче от правосъдния министър . 0| 4961 |01.07.2015 Вече имаме еднодневни трудови договори . 0| 6303 |24.06.2015 Проф. Тагарев упрекна Борисов, че не говори пронатовски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads