Реклама / Ads
22| 4648 |10.12.2009 НОВИНИ

Борисов към ЕНП: Помогнете ни, за да станем пример за стабилност на Балканите

.
Бойко Борисов Източник: Вяра Йовева
Премиерът Бойко Борисов помоли членовете на Европейската народна партия (ЕНП) за съдействие в две посоки – да се възстановят плащанията по еврофондовете и България да влезе в еврозоната.
 

„Първо, да може да се възстановят плащанията по еврофондовете, които бяха напълно замразени по време на управлението на правителството на социалистите. Това се отрази крайно негативно върху българската икономика и върху държавата. В момента очакванията на народа са много големи и аз истински се надявам ,че показвайки в този момент изключителна дисциплина в борбата с корупцията и организираната престъпност, за всичко, което в момента правим в България, заслужаваме да ни бъде помогнато.

Второ, да ни се даде възможност да бъдем допуснати в еврозоната. Ако можем да въведем еврото в България след две и половина до три години. Във фискалния резерв имаме над осем милиарда евро Това са пари, които ще могат да бъдат реално използвани и за инфраструктурни проекти, и за модернизиране на страната.

В случая искам да благодаря на Вилфрид Мартенс и на Антонио Лопес, специално също и на г-н Пьотеринг. Преди три години, когато дойдох в Брюксел, му казах, че новосъздадената ни партия ще спечели всички избори, и местни, и за европейски парламент, и за национален парламент. Мисля, че не го подведох.

Ако ни се помогне в тези две сфери, гарантирам ви, че България ще бъде една средноевропейска държава и по никакъв начин не само няма да бъде заплаха за Европейския съюз и да дърпа икономиката назад, а точно обратно – да бъде пример и за стабилността на Балканите.
И в момента имаме прекрасна комуникация с колегите от Гърция, Македония, Албания. Сърбия, Черна гора.
Изключително много разчитаме, както ни помагахте досега, да ни помогнете и за изпълнение на тези две задачи - усвояването на еврофондовете и въвеждането на еврото след няколко години”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 4978 |08.12.2009 Борисов и Първанов дистанционно стиснаха ръце за енергийната стратегия . 1| 5113 |08.12.2009 Ченгето, заплашвало Бойко Борисов, остава на свобода . 27| 5096 |07.12.2009 Борисов с поредната забранена дума . 14| 4961 |07.12.2009 Янев готви безсрочни протести след среща с Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads