Реклама / Ads
41| 6477 |08.06.2012 НОВИНИ

Борисов към Игнатов: Ако станеш уязвим, и аз покрай теб!

.
Б. Борисов
И ние сме дали нещо на Европейския съюз: как да конфискува имотите, придобити по престъпен начин. Не си мислете, че на Запад всички имоти са придобити по законен начин
 

Това казва премиерът Бойко Борисов на министрите си по време на правителственото заседание, сочи стевограмата на МС.

Премиер и образователен министър (Сергей Игнатов) разменят реплики по повод предложението "МС да даде съгласие за продажба на част от недвижим имот, собственост на „Образование и наука” ЕАД – гр. София". Игнатов докладва, че този имот е строен навремето "много амбициозно като печатница, в която трябва да работят над 2 хиляди души". "Днес целият производствен цикъл е свит и там са около 187 човека", казва Игнатов и добавя, че през 2005 г. „Демакс” АД е закупило от този имот 4866,72 кв. м и искат да купят още тези 3 хиляди кв. м.

Премиер: Това не е ли скрита приватизация?

Игнатов: Не мога да Ви кажа дали е скрита приватизация. Ние владеем 31 590 кв. м.

Премиер: На практика ние с това решение сега обикаляме забранителния списък в закона и влизаме в тази посока. И утре именно в това Народно събрание ще излезе опозицията и ще каже защо заобикаляш закона и защото правиш скрита приватизация?! И аз какво ще им отговоря?

Игнатов: Не знам. Юристите ми казаха, че не е скрита приватизация.

Премиер: Аз не се съмнявам в теб, не ме разбирай грешно, но тези, които са ти поднесли всичко това, утре ще те пратят на питане или най-вероятно ще ме питат мен, защото ще има министерско решение. Ако това, което казваш като мотиви, е така, повтарям, не се съмнявам, ще отидеш в парламента, ще поискаш от парламента за този обект поради тази причина съгласие на парламентарните групи да ти дадат ОК и тогава ще го пусна по този начин. Ако не, ставаш уязвим, покрай теб и аз. Щом това е мотивирано, отиваш в парламента, срещаш се с парламентарните групи, обясняваш. Иначе би трябвало да променим закона. Или – трябва ни, ние не искаме да го вадим от забранителния списък, но една част можем да продадем и с тези пари да си уплътним или да си подобрим енергийната ефективност, каквото искаш. Обясняваш им, там са хора. Когато им се обясни и видят, че няма елементарна далавера… Още повече, че това е техен депутат Петър Кънев, бивш депутат от БСП. В смисъл, нямаме никакво основание да се притесняваме морално, но би могло да ни атакуват. Затова няма да я приемем тази точка, докато не я прекараш през парламента.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5788 |08.06.2012 С. Игнатов: Слава богу, редуцираме стресът в училище! . 73| 6529 |06.06.2012 Б. Борисов: Младите вече ще си намират работа по-лесно . 16| 6313 |03.06.2012 Бойко Борисов заминава на официално посещение в Португалия . 65| 7461 |01.06.2012 Борисов: Построеното, когато Вежди е бил трудовак, не е мръднало

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads