Реклама / Ads
41| 7775 |23.08.2019 НОВИНИ

Борисов към журналисти: Омръзна ми от жълтите ви новини и измишльотините /видео/

.
Бойко Борисов в „Ада тепе“ Източник: Facebook
Карате ме да коментирам глупостите, които някой си измисля. Омръзна ми от жълтите ви новини и измишльотините, които ме карате да коментирам. За какво ти е ресор "Земеделие"? Там парите са разпределени ясно и точно за всички държави. Какво ще направиш с ресор "Земеделие"?
 

Така премиерът Бойко Борисов коментира в Кърджали появилата се в белгийско издание  "Политико" новина, че на Мария Габриел ще бъде даден ресор "Земеделие" в следващата Еврокомисия, съобщава novini.bg. В момента тя е еврокомисар по цифровизацията.

 

"Искаме модерни ресори - киберсигурност, управление на IT технологии. Това сме го заявили преди месец и половина в мое лице пред ЕК. Какво ще направиш с ресор земеделие - там парите са разпределени. Омръзнаха ми жълтите ви новини. Ясно и точно ви казвам - ресорът, който е сега, плюс разширение към него искаме", отсече премиерът. По думите му във вторник бъдещият председател на ЕК Урсула фон дер Лайен трябва да се срещне с Мария Габриел, за да обсъдят какъв пост може да заеме тя.

 

"Някой си измисля глупости, а вие ме карате да коментирам. Ще се научите да ме питате нещо, което е важно, а не измишльотините на някой. Искаме модерните ресори – киберсигурност, управление на IT технологиите. Това сме го заявили преди месец и половина. Някой си измисля глупости, за да заяви после, че едва ли не не са ни го дали този ресор. Омръзна ми от жълтите ви новини", каза видимо ядосаният Борисов.

 

На Европейския съвет в началото на юли Бойко Борисов заяви, че Мария Габриел е била предложена за поста върховен представител на ЕС за външната политика и сигурността, но България е отхвърлила това предложение. В отговор на въпрос Борисов уточни, че е отказал поста на върховен представител, защото тогава се губи позицията на комисар и няма как България да има и двете – комисар с реален ресор и преговарящ за външната политика.

 

Борисов е в региона за откриването на новия рудник „Ада тепе“.

 

Видео с изказването на Борисов бе публикувано в профила му във Фейсбук.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5011 |20.08.2019 Борисов назначи Марияна Николова за председател на Съвета по киберсигурността . 3| 3800 |20.08.2019 Борисов се срещна с министъра на външните работи на Йордания . 13| 4771 |20.08.2019 Лидерът на ”Атака”: Симеонов и Каракачанов ще извиват ръцете на Борисов под диктовката на Цветанов . 4| 4100 |12.08.2019 Борисов и Медведев ще обсъждат транзита на туркменски газ за хъб ”Балкан”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads