Реклама / Ads
82| 6957 |07.04.2014 НОВИНИ

Борисов към ромите: Без образование няма работа

.
Бойко Борисов
Няма ли производство, работа, не сме ли всички ангажирани, няма шанс държавата. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на конференция „Интеграция на ромите” в Народното събрание.
 

"Образование и работа така, както работи всеки друг човек. В противен случай, се получават конфликти между етноси. Целта на това мероприятие е да се накарат всички да учат, не да напускат училище във втори, трети, четвърти клас. Да учат, за да може утре, когато кандидатстват за работа, да не кандидатстват за "Чистота". Има единици, които говорят чужди езици, имат по две три образования, което е радост, но са само процент. Трябва да минат 50% тези, които притежават такова образование, тогава нещата си вървят по естествения ред”, коментира Борисов.

"Докато говорим за едно общество, различно от цялото, това не е добре и няма шанс. Ако става въпрос за 5 – 10 хиляди души, както бежанците, когато показахме солидарност... Държавата има възможност да се напънем и да им помогнем, но става дума за стотици хиляди човека и това трябва да бъде нашата крайна цел”, коментира той.

 

"Без работа няма успех, без успех няма работа. Първо трябва да ги изучим и да им предоставим работа. Това ми се иска, какво ще стане, зависи от самите тях”, каза още Бойко Борисов.

 

"Бих искал много да присъствам на последната конференция за наличие на интеграция на ромите. Докато има думата интеграция, това означава, че нещо не е наред, че т.нар. ромско общество не е достатъчно да има всички възможности, които имат другите граждани. Затова се провеждат мероприятия след мероприятия, за да се интегрират. Кога ще приключи това мероприятие? Когато ако ром стане премиер, президент, министър, депутат, няма да е събитие, Тогава ще приключим тези конференции”, допълни Борисов.

 

„Затова немският данъкоплатец дава пари, за да провеждаме това мероприятие. В Германия имат верую – работа. Цялата нация е впрегната да работи. Тогава има и пари за социална дейност. Говорим за стотици хиляди хора, които нямат работа, образование. Поради някакви причини, рано напускат училище, навлизат рано в живота, поради куп причини”, коментира Борисов.

 

Разковничето на думата интеграция, се състои в думите работа и образование. Тогава си конкурентен на пазара. Тези две неща направят ли се, няма да говорим за интеграция на ромите. Докато стотици хиляди хора не работят при този демографски срив, при тази застаряваща нация, нищо добро не ни очаква.

Работата и създаването на БВП е разковничето след това да се говори за повишаване на пенсии, заплати, социални мерки и всичко останало. Когато милион и половина работят, а останалите чакат помощ, няма шанс държавата да тръгне напред. В същото време млади, прави, хубави, умни хора стоят без работа и са свикнали, че ще получават помощи. Категорично съм против”, каза още Борисов.

 

Конференцията се организира от Сдружение „Граждани за европейско развитие на България” и Фондация „Ханс Зайдел”. На конференцията присъстват председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, Марияна Писарска от Сдружение „Деца и юноши”, Харалан Александров, Калин Каменов, Анна Страшимирова, Андрей Ковачев, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и др.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 73| 6780 |07.04.2014 Борисов изхарчил 200 бона за гощавки . 124| 11705 |05.04.2014 Станишев: Срам!Най-острите говорители срещу България са от ЕНП, обвързани с ГЕРБ и Борисов . 34| 6394 |04.04.2014 К. Добрев: Мъчно ми е за Златанов; гневен съм на Борисов . 51| 6071 |04.04.2014 Родители възмутени от Борисов, агитирал пред деца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads