Реклама / Ads
27| 5858 |19.11.2020 НОВИНИ

Борисов категоричен: Върховенството на закона е с такава тежест, че да бъде обвързано с еврофондовете

.
Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов застана зад позицията на Брюксел европейските фондове и средствата за възстановяване след коронакризата за държавите-членки в блока да бъдат отпуснати само срещу гаранции за върховенството на правото. Опасенията на ЕС е за усвояването на средствата.
 

ФрогНюз припомня, че проблемни държави са Полша и Унгария, които вече се обявиха против подобен обвързващ механизъм. Двете страни от години са в полезрението на Брюксел заради проблемите с върховенството на правото. Напоследък обаче към това число се присъедини и България, като критичен доклад на ЕК и последвала резолюция на европарламента очертаха именно тези проблеми пред страната ни. Все още обаче не е ясно по какъв начин това би засегнало България.

 

Борисов публикува видео във Facebook преди срещата на членовете на Европейския съвет. По време на видеоконференцията трябва да бъдат обсъдени многогодишната финансова рамка и действията на ЕС в отговор на пандемията.

 

Борисов приветства предложението за изграждане на Европейски здравен съюз, който ще позволи ЕС да бъде по-подготвен за в бъдеще при евентуални други здравни кризи.

Борисов акцентира също върху общия подход на европейските лидери и ЕК относно ваксините, който ще осигури на европейските граждани бърз достъп до достатъчно на брой безопасни и безплатни ваксини. Те ще се използват доброволно.

 

"Всички заедно, солидарно не само участваме в плащането на ваксините, но и по начина, по който да бъдат справедливо разпределени възможно най-бързо", заяви премиерът Борисов.

 

Той спомена, че се водят разговори, за да може страната ни да е готова, ако са необходими фризери, в които ваксина да се съхранява при много ниска температура.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5155 |19.11.2020 Борисов към Меркел: Сега е моментът да покажем , че можем да се обединим . 10| 6909 |19.11.2020 Другарю Борисов, отвори си очите и виж реалността, за която си виновен ти . 13| 4895 |19.11.2020 Борисов: България е една от държавите, които най-много е настоявала Северна Македония да е част от ЕС . 9| 5428 |19.11.2020 Захариева възмутена от думите на властта в Северна Македония. За борисовите си трае

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads