Реклама / Ads
38| 6240 |02.04.2014 НОВИНИ

Борисов каза и на руския посланик: ГЕРБ не подкрепя действията на Русия в Крим

.
Срещнах се с посланика на Руската Федерация в България Н. Пр. Юрий Исаков. Информирах го за позицията на ГЕРБ, че партията не подкрепя действията на Русия в Крим. Считаме обаче, че след като няма единна позиция за Русия, прилагането на меки санкции ще удари пряко икономиката и туризма на България и няма смисъл от такива, които не важат за големите компании, съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Фейсбук.
 

Изказах и своето притеснение за българската общност в Украйна и запазването на сигурността на сънародниците ни. Подчертах отново, че ГЕРБ подкрепя реализацията на проекта „Южен поток", но само и единствено при ясното спазване на европейските и българските процедури, допълва Борисов.

Изцяло сме на европейската позиция. По санкциите срещу Русия, от самото начало казах, че съм против такива половинчати санкции - за едни фирми важи, а за големите петролни, газови и атомни компании не важи. Какви санкции са тогава? Тези малки санкции или меки санкции, както ги наричат, ще ударят икономиката и туризма на България, тъй като нашият стокообмен и с Украйна, и с Русия е от най-големите. При това положение не виждам смисъл да подкрепяме половинчати санкции. Правителството ще бъде подкрепено от нас, ако предложи да не се налагат санкции на Русия, заяви Борисов. Меките санкции ще ударят икономиката и туризма на България и няма смисъл от такива, които не важат за големите компании, заяви Борисов и пред Националното радио.

Той коментира и съвместното гласуване с ДПС на промени в изборното законодателство като „стремеж за възстановяване на елементарна справедливост". И ГЕРБ и ДПС са били ощетени от кодекса на Мая Манолова за сметка на "Атака" и БСП, уточни Борисов. Той коментира и слуховете, че още депутати ще напуснат парламентарната група на ГЕРБ.

Препоръчвам на моите политически опоненти да се опитват да си направят депутати, отколкото да кръжат около нашата парламентарна група. Ние сме голяма група, голяма партия, можем да дадем кадри на всички останали. ГЕРБ не се топи в опозиция, напротив - нарастваме, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов отчете, че е печелил избори като опозиционен лидер и не следва ГЕРБ да бъде смятана за партия на властта.

Според него създаването на анкетна комисия за негови срещи с Бисер Миланов - Петното цели да отклони вниманието от новия заем, който държавата възнамерява да изтегли. По думите на Борисов, той е необезпечен.Бившият премиер коментира, че не се е явил и в комисията по казуса „Мишо Бирата", защото смята Йордан Цонев и Волен Сидеров за „оцапани" и не иска да им дава обяснения и разкритикува отказа на НС да създаде анкетна комисия за случая "Лясковец".Няма да отида никога, ще напусна парламента, но няма да отида никъде", категоричен бе лидерът на ГЕРБ отговаряйки на въпрос, дали би отишъл на изслушване в парламентарните комисии за Бисер Миланов-Петното и Мишо Бирата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 6048 |01.04.2014 Михнева: У Мишо Бирата от едната страна излизаше Първанов, от другата-влизаше Борисов . 14| 5435 |01.04.2014 Гуцанов: Борисов пак показа незачитане на институциите заради Петното . 12| 5405 |01.04.2014 Ерменков: Дали появата на доносник в Брюксел и идването на Борисов е съвпадение? . 2| 5944 |01.04.2014 Прокуратурата се отказа от ефективната присъда на Филип Златанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads